Κόσμος

“Μακελάρης” κορονοϊός και στη Γαλλία – 292 νεκροί σε 24 ώρες

Ο κορονοϊός συνεχίζει να θερίζει στη Γαλλία καθώς ακόμη 292 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Αυτό δείχνει μια αύξηση στους θανάτους στη Γαλλία της τάξεως του 13% σ σχέση με χθες, ενώ συνολικά από την 1η Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 2.606 άνθρωποι.

Η χώρα προσπαθεί να ελέγξει την πίεση από τα κρούσματα κορονοϊού που δέχονται τα νοσοκομεία της, ιδίως στις ανατολικές επαρχίες ενώ ο απολογισμός αφορά αυτούς που πεθαίνουν στ νοσοκομεία.

Οι αρχές στη Γαλλία θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 40.174, από 37.575 το Σάββατο, ανέφερε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.

Με βάση αυτόν το τελευταίο απολογισμό, 19.354 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 4.632 έχουν διασωληνωθεί. Άλλοι 7.132 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «βλέπει» συμφωνία με το Ιράν το Σαββατοκύριακο – «Συμβαίνουν πολλά καλά και αυτό περιλαμβάνει και τον Λίβανο»
Στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες μετά το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας