Κόσμος

Κορονοϊός: Τριπλασιάστηκαν σε μια μέρα τα κρούσματα στη Σερβία – 39 συνολικά νεκροί

Τη μάχη με τον κορονοϊό δίνει η Σερβία με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να τριπλασιάζεται το τελευταίο 24ώρο.

Από εχθές στις 15:00 η ώρα μέχρι σήμερα την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν 305 νέα κρούσματα ανεβάζοντας στους 1.476 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από την κορονοϊό. Οχτώ ασθενείς κατέληξαν και έτσι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 39.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε την λήψη πιο αυστηρών μέτρων. Από αύριο στη 13:00 το μεσημέρι και μέχρι την Δευτέρα το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία για όλους.

Στέλνει βοήθεια ο Πούτιν

Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου άρχισε να φτάνει η βοήθεια που υποσχέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούστιτς κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο πρόεδροι εχθές το απόγευμα. Το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος, από τα 11 που αναμένονται, προσγειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» μεταφέροντας νοσοκομειακό υλικό, αναπνευστήρες και μάσκες, όπως επίσης και ομάδα οχτώ Ρώσων λοιμοξιολόγων και ένα συνεργείο απολύμανσης νοσοκομείων και δημόσιων χώρων. Τη ρωσική αποστολή υποδέχθηκαν η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς και ο υπουργός ‘Αμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου άλλα τέσσερα ρωσικά μεταγωγικά και αύριο θα φτάσουν άλλα έξι. Η Μόσχα, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Σερβίας, υποσχέθηκε ότι θα στείλει άμεσα 87 επιδημιολόγους και λοιμοξιολόγους όπως και 16 συνεργεία απολύμανσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Δημοσιογράφων Σερβίας (NUNS) διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατάχρηση πολιτικής εξουσίας και την χειραγώγηση της δικαιοσύνης που γίνεται με στόχο την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης του Τύπου, όπως και για τις απειλές που εξαπολύουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εναντίον δημοσιογράφων ανεξάρτητων Μέσων. Υπενθυμίζεται ότι προχθές το βράδυ συνελήφθη και προφυλακίστηκε δημοσιογράφος, η οποία αποκάλυψε ελλείψεις σε προστατευτικό υλικό στα νοσοκομεία, με τις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της πρόκλησης πανικού στην κοινή γνώμη. Την επομένη το πρωί με παρέμβαση της πρωθυπουργού ‘Ανα Μπρνάμπιτς, αποφυλακίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε σοκ η Βρετανία από τη σύλληψη του Άντριου για διαρροή απόρρητων εγγράφων στον Επστάιν: «Εφιάλτης για τον Κάρολο»
Η σύλληψη του Άντριου έγινε ανήμερα των 66ων γενεθλίων του στο κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ - Σύμφωνα με τον Guardian, ο Άντριου είναι το πρώτο ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που συλλαμβάνεται στη σύγχρονη ιστορία - Τι ακολουθεί
Ο πρίγκιπας Άντριου
«Εκείνη μου είπε να φύγω» λέει ο ορειβάτης που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει από το κρύο στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αυστρίας
Η κοπέλα έμεινε ολομόναχη στο Grossglockner για 6,5 ώρες, στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας με ύψος κοντά στα 3.800 μέτρα - Η μοιραία ανάβαση πριν από ένα χρόνο
Ο ορειβάτης που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας
Συνελήφθη ο πρώην πρίγκιπας Άντριου για παράβαση καθήκοντος στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν
Ερευνώνται καταγγελίες ότι είχε διαβιβάσει εμπιστευτικά έγγραφα στον παιδόφιλο χρηματιστή - Σήμερα έχει τα γενέθλιά του και κλείνει τα 66 - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ο πρίγκιπας Άντριου
Ανανεώθηκε πριν 48 λεπτά
13