Κόσμος

Κορονοϊός Καθολική καραντίνα μέχρι το τέλος Μαΐου στην Βρετανία

Ο κορονοϊός… εξαπλώνεται και η Βρετανία δεν θα χαλαρώσει το αυστηρό μέτρο της καθολικής καραντίνας πριν το τέλος του Μαΐου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση της στρατηγικής του Λονδίνου για την αντιμετώπιση της νόσου covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, προειδοποιώντας ότι πρώτα πρέπει να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας και να ξεκινήσει η εντατική διενέργεια τεστ.

Ο κορονοϊός και τα σχέδια στην Βρετανία

Ο Φέργκιουσον, καθηγητής μαθηματικής βιολογίας του Imperial College London, δήλωσε ότι εξετάζεται πώς θα υιοθετηθούν εν καιρώ πιο χαλαροί περιορισμοί.

«Θέλουμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία, τουλάχιστον ως τα τέλη Μαΐου, θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε την καθολική καραντίνα που έχουμε τώρα με κάποια λιγότερο αυστηρά μέτρα, βασισμένα περισσότερο στην τεχνολογία και τα τεστ», εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

«Γίνεται πολλή δουλειά ώστε να δούμε πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάποια από τα πολύ αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης που έχουν υιοθετηθεί με ένα καθεστώς που θα βασίζεται στην πιο εντατική διενέργεια τεστ, την πολύ άμεση πρόσβαση στα τεστ, την ιχνηλάτηση των επαφών», πρόσθεσε ο Φέργκιουσον.

Click4more: Κορονοϊός: Φόβοι για έκρηξη φτώχειας στη Βρετανία μετά την επιδημία

«Όμως προκειμένου να αντικατασταθεί αυτό το καθεστώς (…) πρέπει να πέσουν οι αριθμοί», διευκρίνισε.

Η κυβέρνηση έχει θέσει τη Βρετανία σε καθολική καραντίνα κλείνοντας όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μπαρ και απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις. Παράλληλα το Λονδίνο καλεί τους πολίτες να μην βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Μέχρι χθες Παρασκευή 3.605 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία λόγω της covid-19, ενώ 38.168 έχουν βρεθεί θετικοί.

Άλλος ανώτερος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, ο Γκράχαμ Μέντλεϊ που καταρτίζει επιδημιολογικά μοντέλα, δήλωσε στην εφημερίδα The Times ότι φοβάται πως η Βρετανία έχει βρεθεί σε αδιέξοδο χωρίς να διαθέτει ξεκάθαρη έξοδο από μια στρατηγική που θα βλάψει την οικονομική και ψυχική ευημερία μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Προφυλακίστηκε ο πατέρας που κρατούσε φυλακισμένο το 9χρονο παιδί του μέσα σε ένα βαν για πάνω από έναν χρόνο
«Ήταν γυμνό, ξαπλωμένο σε εμβρυϊκή στάση, σκεπασμένο με μια κουβέρτα πάνω σε ένα σωρό από σκουπίδια και κοντά σε περιττώματα», ανέφερε ο εισαγγελέας
Outside view of the building where a 9-year-old boy was rescued this week after living locked in his father's utility van since 2024, in Hagenbach, Eastern France, Saturday, April 11, 2026.
Φον ντερ Λάιεν: Το συνεχιζόμενο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ είναι πολύ επιζήμιο – Να ληφθούν στοχευμένα μέτρα κατά της ακρίβειας στην ενέργεια
Η ένταση στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα το συνεχιζόμενο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σε διεθνές...
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν