Κόσμος

Κορονοϊός: Νωρίς να εξεταστεί η χαλάρωση των μέτρων λέει η Ελβετία

Ο κορονοϊός θερίζει στην Ελβετία και ως εκ τούτου η κυβέρνηση δηλώνει πως είναι νωρίς να εξεταστεί η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ελβετία αυξήθηκε σήμερα σε 584 από 559 χθες Κυριακή, και ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων που ήταν θετικές στον ιό αυξήθηκαν σε 21.652 από 21.100 την Κυριακή, μια λιγότερο απότομη αύξηση σε σχέση με πρόσφατα.

“Ασφαλώς βλέπουμε τους άλλους αλλά αποφασίζουμε για εμάς”, είπε ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του σε αξιωματούχους της υγείας και ιατρικής περίθαλψης στο νοτιοδυτικό καντόνι Βαλέ.

Ο υπουργός είπε ότι η Ελβετία θα χρησιμοποιήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να αποφασίσει πότε θα μπορούσε να αρχίσει μια χαλάρωση των μέτρων ,στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων, των μπαρ, των εστιατορίων και η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των πέντε ατόμων ,τα οποία αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 19 Απριλίου.

Οι νοσοκομειακές νοσηλείες και οι μολύνσεις εξακολουθούν να αυξάνονται στην Ελβετία, η οποία δεν είχε δει ακόμη κορύφωση των κρουσμάτων της αναπνευστικής νόσου Covid-19, που προκαλείται από τον νέο ιό, δήλωσε ο Μπερσέ.

“Δεν μπορείτε να ξεχνάτε ότι ακόμα και όταν βρισκόμαστε στην κορύφωση, δεν σημαίνει ότι αυτό έχει τελειώσει. Η κορύφωση είναι μόνο η στιγμή που ελπίζεις αυτό θα αρχίσει να κατεβαίνει. Όταν πραγματικά κατεβαίνει, τότε μπορείς να σκεφτείς μια χαλάρωση των μέτρων” είπε, προτρέποντας τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι. “Το Πάσχα και ολόκληρος ο Απρίλιος θα είναι κάπως διαφορετικός φέτος”.

Το υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει δύο φορές πριν από τις 19 Απριλίου, οπότε έχει χρόνο να σταθμίσει την κατάσταση προτού υιοθετήσει οποιοδήποτε μέτρο όπως η Αυστρία, η οποία έχει λιγότερες λοιμώξεις από τον κορονοϊό, δήλωσε ο Μπερσέ.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας σχεδιάζει να ανοίξει εκ νέου τα καταστήματα από την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι η χώρα συνέρχεται από την επιδημία παρότι διευρύνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο πρόσωπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ
Διάγγελμα Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν τα ξημερώματα της Πέμπτης – «Θα ανακοινώσει σημαντικές πληροφορίες»
Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες
Ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο για την Κατάσταση του Έθνους
Μπλόκο από δικαστή στον Τραμπ για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων στον Λευκό Οίκο
Έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν από την έναρξη των εργασιών - Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, απορρίπτοντας ότι απαιτείται έγκριση του Κογκρέσου
Ο Ντόναλντ Τραμπ