Κόσμος

Κορονοϊός: Ακόμη ένας θάνατος και 38 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Τον θάνατο μιας γυναίκας, ηλικίας 78 ετών, από κορονοϊό ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές στην Κύπρο.

Παράλληλα έκαναν γνωστό πως 38 ακόμη πρόσωπα στην Κύπρο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου, στο Υπουργείο Υγείας, ο Δρ Μάριος Λοΐζου, επιστημονικός διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, η 78χρονη ασθενής που απεβίωσε στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, όμως η τελική αιτία θανάτου ήταν ο κορονοϊός. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 15, ενώ οι θάνατοι στην Κύπρο με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 είναι 10, επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

Ανέφερε ακόμη ότι τα 38 νέα κρούσματα COVID-19 προέκυψαν μετά από 1.216 εργαστηριακών διαγνώσεων. Από αυτά, τα 18 αφορούν ανθρώπους που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών και 7 πρόσωπα εντοπίστηκαν από τη διενέργεια επιπλέον 257 εργαστηριακών εξετάσεων πολιτών του Δήμου Αραδίππου, ενώ υπάρχουν και 13 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Συνολικά, στην Κύπρο καταγράφονται 564 περιστατικά, περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις. Είπε ακόμη ότι 53 πρόσωπα που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό και νοσήλευτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χακάν Φιντάν: Ιστορική παραίσθηση η μη αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
Ισχυρίστηκε ότι «στο βόρειο τμήμα ζουν Τούρκοι, στο νότιο τμήμα ζουν Έλληνες και, χάρη στην παρουσία του τουρκικού στρατού, από το 1974 και μετά, συνεχίζεται η ζωή χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι»
Χακάν Φιντάν
Axios: Το Ισραήλ συμφωνεί στην πώληση αμερικανικών F-35 στη Σαουδική Αραβία με προϋπόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις τους
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει στο δυναμικό της τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη - Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου