Κόσμος

Ισπανία και Ιταλία παρά τον κορονοϊό επιστρέφουν στην δουλειά! Ανοίγουν καταστήματα

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Παρά τους χιλιάδες νεκρούς η Ισπανία και η Ιταλία επιτρέπουν σε κατηγορίες εργαζομένων να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δείτε εικόνες από την Μαδρίτη.

Η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι πιο πολύ χτυπημένες χώρες στην Ευρώπη από τον κορονοϊό. Η Ιταλία μετράει ήδη σχεδόν 20.000 νεκρούς και η Ισπανία πάνω από 17.000. Κι όμως, και οι δυο αυτές χώρες αποφάσισαν να χαλαρώσουν τα μέτρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σήμερα, Ισπανοί αστυνομικοί μοίραζαν μάσκες στο Μετρό, καθώς εργάτες σε εργοστάσια και οικοδομές επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους.

spainmasks

Από την Τρίτη (14/04/2020) η Ιταλία θα επιτρέψει το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων παιδικών ρούχων.

Την ίδια ώρα στην Δανία ανοίγουν από την Τετάρτη τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία αφού κάποιοι από τους γονείς θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Πιο αναλυτικά στην Ισπανία επιστρέφουν στις εργασίες τους εκτός από τους εργάτες και όσοι εργάζονται στην απολύμανση, στην ασφάλεια, στις τηλεπικοινωνίες και στα τελωνεία.

A police officer gives out free protective face masks at a metro station during the lockdown amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Madrid, Spain, April 13, 2020. REUTERS

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους εργαζόμενους είναι να μην μοιράζονται εργαλεία, μάσκες και γάντια και να κρατούν αποστάσεις 2 μέτρων.

Μπαρ, εστιατόρια, καφέ και νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά για εβδομάδες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι η ισπανική αστυνομία άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια μάσκες νωρίς το πρωί σε περιφέρειες που η σημερινή ημέρα δεν είναι δημόσια αργία. “Η υγεία των εργατών πρέπει να είναι εγγυημένη. Αν πληγεί έστω και στο ελάχιστο, η δραστηριότητα δεν μπορεί να ξαναρχίσει”, δήλωσε.

Μια εταιρεία που επαναλειτουργεί, ο βιομηχανικός όμιλος Nicolas Correa στο Μπούργος, ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα ώστε προτεραιότητα να έχει η υγεία του προσωπικού της.

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με βάρδιες, με ρυθμιζόμενες εισόδους και εξόδους για να αποφύγουμε συγκεντρώσεις προσωπικού”, ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας πως θα δοθεί εξοπλισμός προστασίας σε όλους τους εργάτες.

Στην Ιταλία η γενική απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 3 Μαΐου και μόνο συγκεκριμένα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν. Ωστόσο, στην Ιταλία δεν θα ανοίξουν τα εργοστάσια, ενώ κάποιες περιοχές αρνούνται να δεχτούν το άνοιγμα έστω και των λίγων αυτών επιχειρήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεν ζητήσαμε ποτέ εκεχειρία λέει το Ιράν στον Τραμπ – Πάνω από 1000 πλοία περιμένουν να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ – Βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Τεχεράνη
Πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε βάση των ΗΠΑ και της Ιταλίας στο Κουβέιτ - Στους 850 ανέρχονται οι νεκροί στον Λίβανο από την αρχή του πολέμου - «Θα χτυπάμε το Ιράν για τουλάχιστον 3 εβδομάδες» λέει ο IDF
Λίβανος
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Αραγτσί: Άριστη η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Κλειστά μόνο για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους τα Στενά του Ορμούζ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απείλησε πως αν χτυπηθούν οι ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν, τότε η Τεχεράνη θα πλήξει αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή
Αμπάς Αραγτσί 12