Πολιτική

Φίλης στο Live News: Υπάρχει επιστημονική διαφωνία για το άνοιγμα των σχολείων

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Φίλης, με αφορμή την απόφαση στη Γερμανία να αναβληθεί το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων, καθώς υπάρχει εισήγηση ότι τα παιδιά μεταφέρουν τον κορωνοϊό εξίσου όπως οι ενήλικες, δήλωσε προβληματισμένος για το άνοιγμά τους στην Ελλάδα.

«Με δεδομένο ότι έχουμε διαφορετικές ιατρικές προσεγγίσεις, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει αυθεντία. Πρέπει να λάβουμε απόφαση με βάση την πιο δύσκολη για τα δεδομένα απόφαση», ανέφερε ο κ. Φίλης και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα σχολεία για δέκα ημέρες.

«Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σοβαρή προετοιμασία. Διότι να ανοίγεις τα σχολεία για 10 μέρες ομολογείς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα».

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στη δήλωση του κ. Τσιόδρα, ότι έχει «μέγιστη επιφύλαξη» για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

«Αύτη η μέγιστη επιφύλαξη πρέπει να δούμε τι σημαίνει». Όσον αφορά το άνοιγμα των εκκλησιών, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τη θεία κοινωνία. «Είναι λεπτά ζητήματα αυτά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων – «Φόρος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν»
«Με την από κοινού κατάθεση στεφάνων, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους υπηρέτησαν και θυσιάστηκαν» έγραψε σε ανάρτησή της η Αμερικανίδα πρεσβευτής
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Δημοσκόπηση Interview: Οι 4 χαμένες περιφέρειες της ΝΔ, 6 στους 10 δεν προτιμούν τα ΕΛΤΑ – Πώς βλέπουν την επιστροφή Τσίπρα
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της δημοσκόπης το «πρασίνισμα» του χάρτη στις συγκεκριμένες περιφέρειες προκύπτει κυρίως λόγω της μείωσης της δύναμης της ΝΔ και όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ
Κάλπη 344