Κόσμος

Νεογνό δυο ημερών πέθανε από κορονοϊό στη Νότια Αφρική

Ένα νεογνό μόλις δύο ημερών πέθανε από την Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός, στη Νότια Αφρική και έγινε έτσι ένα από τα μικρότερα ηλικιακά θύματα της νόσου, αναφέρει σήμερα το BBC στην ιστοσελίδα του.

Η μητέρα του είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και στη συνέχεια βρέθηκε και το νεογνό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στη Νότια Αφρική, ενώ το νεογνό γεννήθηκε πρόωρα και χρειαζόταν αναπνευστήρα.

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη Νότια Αφρική ανήλθε σε 339 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 18.003.

Το νεογνό γεννήθηκε με βραδυκαρδία και ο ιατροδικαστής κατέγραψε ως κύρια αιτία θανάτου την οξεία υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, γνωστή και ως περιγεννητική ασφυξία, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν αιματώνεται ούτε οξυγονώνεται επαρκώς, ενώ ο Covid-19 καταγράφηκε ως δευτερεύουσα αιτία θανάτου.

Άλλα νεαρά θύματα της νόσου περιλαμβάνουν ένα τρίχρονο παιδί που πέθανε στις 5 Μαϊου στη Βρετανία. Σε αυτή την περίπτωση η μητέρα και το παιδί είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό μετά τη γέννα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νεογνό είναι ένα από τα 27 θύματα της νόσου που καταγράφηκαν στη Νότια Αφρική το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία: Εφτασαν τους 22 οι νεκροί - «Άνοιξε πυρ και μετά πυροδότησε εκρηκτικά»
Αυτόπτης μάρτυρας, είπε πως «κάποιος μπήκε στην εκκλησία με όπλο» κι άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως. Όταν πιστοί «προσπάθησαν να τον σταματήσουν», πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί
Η τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού
3
«Η τιμωρία συνεχίζεται» - Η πρώτη αντίδραση του Αλί Χαμενεϊ μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράν
Η ανάρτησή του συνοδεύεται με μια νεκροκεφαλή με το σήμα της σημαίας του Ισραήλ να δέχεται πυρά - «Ο σιωνιστής εχθρός έκανε ένα σοβαρό λάθος, διέπραξε ένα μεγάλο έγκλημα» έγραψε ο Χαμενεϊ
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
8
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 7