Κόσμος

Σερβία όπως Ελλάδα – Χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα η είσοδος στη χώρα

Η κυβέρνηση στη Σερβία αποφάσισε να μην επιβληθούν όροι και περιορισμοί για την είσοδο στη χώρα ξένων και Σέρβων υπηκόων.

Συγκεκριμένα, στην σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης υιοθετήθηκε το πρωτόκολλο που θα ισχύσει στις συνοριακές διαβάσεις για την είσοδο στη Σερβία όπου αναφέρεται ότι δεν θα απαιτείται βεβαίωση για αρνητικό PCR τεστ για τον κορονοϊό ούτε θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σύνορα η είσοδος στη χώρα θα είναι ελεύθερη για όλους. Η μόνη διαφορά με την ισχύουσα πριν της πανδημίας κατάσταση είναι ότι οι συνοριακές αρχές θα προειδοποιούν όσους εισέρχονται στο έδαφος της Σερβίας για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα και θα γίνονται συστάσεις για τον τρόπο συμπεριφοράς.

Την 1η Ιουνίου αναμένεται η Σερβία να ανοίξει τα χερσαία σύνορα με τέσσερις γειτονικές χώρες: την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις για το εξωτερικό από το αεροδρόμιο «Nikola Tesla» στο Βελιγράδι. Τρεις πτήσεις είχαν προορισμό την Ζυρίχη και δύο την Φρανκφούρτη. Από την Κυριακή, όπως ανακοινώθηκε, θα αρχίσουν και οι πτήσεις για Λονδίνο και Βιέννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1