Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Στις 15 Ιουνίου το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων τα καταστήματα

Για τις 15 Ιουνίου προσανατολίζεται το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στα καταστήματα, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης είπε πως “ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης να λειτουργήσουν με τους υγειονομικούς κανόνες και υπάρχουν καταστήματα εστίασης που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εσωτερικούς χώρους”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ζητήσει να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης έως τις 15 Ιουνίου και όπως εξήγησε, ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν υπόψη της αρμόδιας επιτροπής.

click4more: Economist: “Απαγορευτικό” το ενδεχόμενο νέων lockdown – Τρομακτικό τίμημα για την οικονομία

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ εκτίμησε ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη του αναμενομένου και η ανάκαμψη ταχύτερη του αναμενομένου.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως θα συμπεριλαμβάνεται και ο τζίρος του Απριλίου, οπότε θα μπορούν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Σχετικά με το ζήτημα αν υπήρξαν ξένες δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «ουδέποτε πάτησαν οι Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος» και πως η δήλωση Δένδια διαστρεβλώθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8