Κόσμος

Κορονοϊός: Αγγίζουν τα 500.000 κρούσματα στη Ρωσία – Πάνω από 6.300 οι νεκροί

Οι αρχές στη Ρωσία ανακοίνωσαν πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8.404 κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια στις 493.657.

Οι νεκροί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Ρωσία ανήλθαν στους 216, ενώ συνολικά έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορονοϊό 6.358 άτομα.

Στην Μόσχα καταγράφηκαν 1.195 νέα κρούσματα και είναι ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τους τελευταίους δύο μήνες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ρωσική πρωτεύουσα έχει φθάσει τις 199.785 άτομα.

Ο κορονοϊός υπήρξε η βασική αιτία θανάτου 2.757 ατόμων στην Μόσχα τον μήνα Μάιο. Η θνητότητα εξαιτίας του κορονοϊού καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας στην ρωσική πρωτεύουσα κυμάνθηκε σε ποσοστά από 2%’εως 3,8%.

Από την αρχή της πανδημίας οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τις ζωές 65.000 βαριά ασθενούντων. Επίσης ούτε μια φορά, η χρήση των μονάδων εντατικής στην Μόσχα δεν υπερέβη τα δύο τρίτα του συνόλου τους, ενώ στα νοσοκομεία υπήρχαν πάντα άδειες κλίνες για ασθενείς που θεωρούνταν ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.

Τον Μάιο, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία της ρωσικής πρωτεύουσας, δεν συμπεριελήφθη ούτε ένα περιστατικό θανάτου, στους θανάτους λόγω πνευμονίας, ακόμα και αν το τεστ κορονοϊού στο οποίο είχε υποβληθεί ο θανών ήταν αρνητικό, αλλά οι παθολογοανατομικές εξετάσεις έδειχναν συμπτώματα του νέου κορονοϊού. Όλα τα παρόμοια περιστατικά συμπεριελήφθησαν στα περιστατικά θνητότητας λόγω κορονοϊού.

«Συμπεριλάβαμε μεταξύ άλλων στα περιστατικά κορονοϊού, τα περιστατικά εκείνα, που το τεστ ήταν μεν αρνητικό (εν ζωή και μετά θάνατον), αλλά οι παθολογοανατομικές εξετάσεις και τα κλινικά συμπτώματα επιβεβαίωναν ότι ακόμη και με αρνητικό αποτέλεσμα, η πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν ο κορονοϊός. Τον Μάιο υπήρξαν στην Μόσχα 433 τέτοια περιστατικά. Κατά αυτόν τον τρόπο συμπεριλάβαμε στον κορονοϊό, όλα, ακόμη και τα αμφίσημα και αμφισβητούμενα περιστατικά. Τον Μάιο δεν είχε καταγραφεί στα περιστατικά θνητότητας λόγω πνευμονίας ούτε ένα περιστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υγειονομικής υπηρεσίας της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1