Κόσμος

Το λεξικό Merriam- Webster θα επικαιροποιήσει τον ορισμό της λέξης «ρατσισμός»

Τον προηγούμενο μήνα η Κένεντι Μίτσαμ επικοινώνησε με τον εκδοτικό οίκο του λεξικού Merriam-Webster και τον ενημέρωσε ότι ο ορισμός του για τη λέξη “ρατσισμός” είναι ανεπαρκής με τις προσδοκίες της για αλλαγή να μην είναι πολλές.

Η έκπληξή της ήταν μεγάλη όταν έλαβε απάντηση στο μέιλ της και έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο εκδοτικός οίκος συμφώνησε να επικαιροποιήσει τον ορισμό.

Η 22χρονη Μίτσαμ αποφοίτησε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο Ντρέικ στην Άιοβα και ζει σε μια πόλη του Μιζούρι μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Φέργκιουσον, όπου το 2014 είχαν ξεσπάσει διαδηλώσεις μετά τον φόνο από την αστυνομία του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν.

“Τους έλεγα ότι θα πρέπει να περιλάβουν (στον ορισμό) το γεγονός ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι στόχος συστηματικής καταπίεσης”, εξήγησε η Μίτσαμ στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KMOV.

“Ο ρατσισμός στην πραγματική ζωή δεν είναι απλώς μια προκατάληψη, πολλοί μαύροι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν συστημικό ρατσισμό”, τόνισε η ίδια μιλώντας στο CNN

Στην τρέχουσα έκδοση του Merriam-Webster ο ορισμός της λέξης “ρατσισμός” είναι: “η πεποίθηση ότι η φυλή είναι ο βασικός καθοριστικός παράγοντας των ανθρώπινων χαρακτηριστικών και ικανοτήτων και ότι οι φυλετικές διαφορές προκαλούν την έμφυτη υπεροχή μίας συγκεκριμένης φυλής”.

Η δεύτερη ερμηνεία της λέξης είναι: “ένα δόγμα ή ένα πολιτικό πρόγραμμα που βασίζεται στον ρατσισμό και έχει στόχο την εφαρμογή των αρχών του” ή “ένα πολιτικό ή κοινωνικό σύστημα που βασίζεται στον ρατσισμό”.

Ο υπεύθυνος έκδοσης του Merriam-Webster Πίτερ Σοκολόφσκι επιβεβαίωσε ότι η ερμηνεία της λέξης “ρατσισμός” θα επικαιροποιηθεί μετά την προτροπή της Μίτσαμ.

Ο Σοκολόφσκι επεσήμανε ότι η δεύτερη από τις τρεις ερμηνείες της λέξης ήδη περιλαμβάνει την ιδέα του συστημικού ρατσισμού, κάτι “που θα καταστήσουμε ακόμη πιο ξεκάθαρο στην επόμενη έκδοση” του λεξικού.

“Αυτού του είδους οι τροποποιήσεις επιτρέπουν σε ένα λεξικό να παραμείνει επίκαιρο”, τόνισε ο ίδιος.

Στην απάντηση που έλαβε στο μέιλ της η Μίτσαμ, ο Άλεξ Τσέιμπερς, ένας από τους συντάκτες του λεξικού, επεσήμανε ότι “η επικαιροποίηση αυτή δεν θα είχε γίνει χωρίς την επιμονή σας να επικοινωνήσετε μαζί μας για το πρόβλημα αυτό. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που μας γράψατε επανειλημμένα και σας ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε βλάβη ή προσβολή σας προκαλέσαμε λόγω της αδυναμίας μας να αντιμετωπίσουμε πιο έγκαιρα το θέμα”.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Όμηρος 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι