Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Επτάμηνο πρόγραμμα για συνολικά 1.100 ανέργους 18-30 ετών

Στόχος του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Ξεκίνησαν ήδη οι αιτήσεις για το νέο «πρόγραμμα προεργασίας για 1.100 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», στο πλαίσιο των νέων δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας, μέσω της επιδότησης της εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι επτά μήνες και αφορά 1.100 εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 7.150.000 ευρώ.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1

Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2

Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3

Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5

Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8

Εργοδότες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, η Δυτική Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Η ανάσχεση και καταπολέμηση της ανεργίας απαιτεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και αυτή είναι η προτεραιότητα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, που ξεκινάει σήμερα, θα δώσει την ευκαιρία σε 1.100 νέους της περιφέρειας να αποκτήσουν ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια, που συναντούν, είναι η έλλειψη προϋπηρεσίας. Μέσω της αναβάθμισης των προσόντων τους, ενισχύουμε την προσπάθεια που κάνουν να προετοιμαστούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, που είναι και ο απώτερος στόχος των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του Οργανισμού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Κεφαλογιάννη – Μάτσα: Η υπουργός Τουρισμού ζητά τα παιδιά να μην αλλάζουν συνεχώς σπίτια – Για τεχνητές εντάσεις μίλησε ιδιαίτερα φορτισμένος ο συνθέτης
Η έφεση είναι αβάσιμη και τα παιδιά δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε δικαστικές αίθουσες, λέει η πλευρά Μάτσα
Μίνως Μάτσας και Όλγα Κεφαλογιάννη 5
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη: Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Σε 365 ημέρες, αξίζει να αφιερώσουμε έστω μία ή δύο στην υγεία μας», είπε ο δήμαρχος Αη Στράτη, προσθέτοντας πως η πρόληψη είναι κρίσιμη τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για την οικογένειά του
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη:  Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Η ΓΑΔΑ σε διάλογο με την Ιστορία»: Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την 25η Μαρτίου – Κεντρική ομιλήτρια η Μαρία Ευθυμίου
Αναδείχθηκε ο σύγχρονος ρόλος της ΕΛΑΣ ως εγγυήτρια της έννομης τάξης και προστάτιδας των θεσμών, συνεχίζοντας ιστορικά την προσπάθεια διασφάλισης της σταθερότητας
Αθανάσιος Κάμπρας / Μαρία Ευθυμίου