Κόσμος

Lloyd’s: Συγγνώμη για τον ρόλο μας στο δουλεμπόριο

Ο ασφαλιστικός κολοσσός Lloyd’s του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη για τον ρόλο που έπαιξε στο υπερατλαντικό δουλεμπόριο κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

Μάλιστα, και δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει δωρεές και οργανώσεις που προσφέρουν ευκαιρίες σε άτομα που ανήκουν σε μειονοτικές εθνοτικές ομάδες.

“Λυπούμαστε για τον ρόλο που έπαιξε η Lloyd’s του Λονδίνου στο δουλεμπόριο του 18ου και 19ου αιώνα – πρόκειται για μία ειδεχθή και επαίσχυντη περίοδο τόσο της αγγλικής ιστορίας, όσο και της δικής μας”.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σε προγράμματα που αναδεικνύουν ταλέντα ανάμεσα στις μειονοτικές εθνοτικές ομάδες, θα επανεξετάσει τα τεχνουργήματα που έχει στην κατοχή της για να διασφαλίσει ότι δεν είναι ρατσιστικά, και θα χρηματοδοτήσει οργανώσεις που προσφέρουν ευκαιρίες σε άτομα που ανήκουν σε μειονότητες.

“Τα πρόσφατα γεγονότα έχουν φέρει στο προσκήνιο την ανισότητα που βιώνουν οι μαύροι εδώ και πολλά χρόνια ως αποτέλεσμα του συστημικού και δομικού ρατσισμού που γίνεται αντιληπτός σε πολλούς κοινωνικούς τομείς και έγιναν αφορμή να ξεκινήσουν δύσκολες συζητήσεις που είχαν καθυστερήσει πολύ”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ