Κόσμος

Κιργιστάν: Πολυετής καταδίκη του πρώην προέδρου Αταμπάγεφ για διαφθορά

Ο πρώην πρόεδρος του Κιργιστάν Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών για διαφθορά.

Δικαστήριο του Κιργιστάν καταδίκασε τον Αταμπάγεφ σε κάθειρξη 11 ετών και 2 μηνών με την κατηγορία της διαφθοράς, ενώ έλαβε την απόφαση να κατασχέσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο πρώην πρόεδρος του Κιργιστάν, ο οποίος αρνήθηκε επανειλημμένα όλες τις σε βάρος του κατηγορίες, χαρακτήρισε την παραπομπή του στην δικαιοσύνη πολιτική δίωξη. Το δικαστήριο θεώρησε ότι ο Αταμπάγεφ μπορεί να ενέχεται στην παράνομη απελευθέρωση από τις φυλακές το 2013 του Αζίζ Μπατουκάγεφ, ενός από τους πλέον γνωστούς ανθρώπους του υποκόσμου.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Μπατουκάγεφ αφέθηκε ελεύθερος επειδή θεωρήθηκε ότι έπασχε από καταληκτική ασθένεια σε προχωρημένο στάδιο. Στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι η ιατρική γνωμάτευση βάσει της οποίας αφέθηκε ελεύθερος ήταν πλαστή.

Ο δικηγόρος του Αταμπάγεφ χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου άδικη, δηλώνοντας ότι θα υποβάλει έφεση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό