Κόσμος

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Τσεχία

Οι αρχές στην Τσεχία ανακοίνωσαν την Παρασκευή 168 νέα κρούσματα κορονοϊού, τη μεγαλύτερη ημερησία αύξηση από τις αρχές Απριλίου.

Χθες ήταν η τέταρτη ημέρα από τις τελευταίες δέκα μέρες κατά την οποία αυξήθηκαν σε μια μέρα τα κρούσματα σε πάνω από 100 στην Τσεχία η οποία μπαίνει στην περίοδο των δίμηνων καλοκαιριών διακοπών.

Την τελευταία εβδομάδα, η ανατολική περιοχή Καρβινά είναι με διαφορά η περισσότερο πληγείσα από την αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου υγείας.

Χθες Παρασκευή ήταν η τελευταία σχολική ημέρα για τους περισσότερους μαθητές και σπουδαστές και οι οικογένειές τους ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές. Πολλοί Τσέχοι θα περάσουν τις διακοπές τους μάλλον στην χώρα τους παρά στο εξωτερικό λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για τον νέο κορονοϊό και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε σταδιακά τους περισσότερους περιορισμούς στις επιχειρήσεις, εκτός από τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και τους περιορισμούς στις ώρες που λειτουργούν οι παμπ και τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η τσεχική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα επικεντρωθεί σε τοπικές καραντίνες, στην ιχνηλάτηση και στα μέτρα για την υποβολή σε διαγνωστικά τεστ παρά στην επιβολή lockdown σε εθνικό επίπεδο.

Την περασμένη Δευτέρα επιτράπηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις έως 1.000 ανθρώπων από 500 που ήταν το προηγούμενο όριο. Πράσινο φως δόθηκε και στις εμπορικές εκθέσεις. Επίσης δόθηκε άδεια να επαναλειτουργήσουν οι πισίνες, οι ζωολογικοί κήποι, τα μουσεία και τα κάστρα χωρίς να υπάρχουν πλέον περιορισμοί στον αριθμό επισκεπτών.

Ως σήμερα το πρωί, η Τσεχία είχε καταγράψει συνολικά 11.038 κρούσματα κορονοϊού και 349 θανάτους από Covid-19, την νόσο που προκαλεί ο ιός αυτός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένκι και Ευρωπαίους: «Δεν πρόκειται να ανακτηθεί η Κριμαία ούτε να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Στις 20:00 η συνάντηση των 2 ηγετών - Τι ώρα θα ξεκινήσει η σύνοδος με τους Ευρωπαίους ηγέτες - Η πρώτη ανάρτηση του Ζελένσκι αφού έφτασε στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
5
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12