Κόσμος

Ρωσία: Τον Νοέμβριο αρχίζει η παραγωγή εμβολίου για τον κορονοϊό υποστηρίζει κρατικό ερευνητικό κέντρο

Το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vektor στη Ρωσία, σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού τον Νοέμβριο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ρινάτ Μαξιούτοφ.

Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο ίδιος είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.

“Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό στη Ρωσία”, είπε ο Μαξιούτοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που προβλήθηκε σήμερα.

Μια ημέρα πριν, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποιά θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή. Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ABC να απολύσει άμεσα τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος»
«Πότε θα απολύσει το δίκτυο ψευδών ειδήσεων ABC τον απολύτως μη αστείο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος διευθύνει χωρίς καμία ικανότητα μια από τις εκπομπές με τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην τηλεόραση;», έγραψε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
«Εκτιμάται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» λέει η νορβηγική επιτροπή
Η Γιούλια Ναβάλναγια, συζύγου του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η οργάνωση αρωγής Αίθουσες Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
Ένα αντίγραφο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης βρίσκεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, όπου ανακοινώνεται ο νικητής, στο Όσλο της Νορβηγίας