Κόσμος

Ιταλία: «Στο τέλος του έτους οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό»

Ο υπουργός Υγείας στην Ιταλία, Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στη γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης Κόντε και στο βασικής σημασίας θέμα του εμβολίου για τον κορονοϊό.

«Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό θα φτάσουν στην Ιταλία στο τέλος του χρόνου», τόνισε ο Σπεράντσα και πρόσθεσε ότι πρόκειται για το εμβόλιο που προετοιμάζεται στην Οξφόρδη, και με τη συνεργασία Ιταλών επιστημόνων.

Η Ιταλία και το… πράσινο φως

Παράλληλα, δήλωσε ότι σύντομα η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει και πάλι το αναγκαίο «πράσινο φως» στην διεξαγωγή κρουαζιέρων και εκθεσιακών πρωτοβουλιών. Σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις, όμως, θα υπάρξουν αυστηροί περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, για να αποφευχθούν τυχόν συνωστισμοί.

Η αρμόδια επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε επανέλαβε, επίσης, ότι τα τρένα (με διαδρομές εντός και εκτός περιφερειών) θα πρέπει να πωλούν, για λόγους ασφαλείας των επιβατών, μόνον το 50% των συνολικών διαθέσιμων εισιτηρίων.

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στα στάδια, για τους φιλάθλους (διότι θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να τηρηθεί η επιβεβλημένη απόσταση) όπως και η απαγόρευση λειτουργίας για τις μη υπαίθριες ντίσκο και κλαμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στην Κύπρο: Αγνοείται ο Ρώσος μεγιστάνας Βλαντισλάβ Μπαουμγκέρτνερ – Έρευνες για τον εντοπισμό του
Η σύλληψή του στο Μινσκ το 2013, αποκορύφωμα της σύγκρουσης της Μόσχας με τη Λευκορωσία για το «καρτέλ» ποτάσας - Σε απόκρημνη περιοχή το τελευταίο σήμα του κινητού του
(AP Photo
Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Κατέρρευσε η ανακαινισμένη σκάλα και τα θύματα παγιδεύτηκαν στις φλόγες
«Η σκάλα δεν άντεξε το βάρος. Οι άνθρωποι καταπλακώθηκαν και έπεσαν στο υπόγειο», δήλωσε πηγή των ερευνών - Η μοιραία σερβιτόρα που άναψε τα κεριά - βεγγαλικά
Ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι, ιδιοκτήτες του μπαρ που πήρε φωτιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας