Κόσμος

ΗΠΑ: 100 διάσημοι Αφροαμερικανοί ζητούν από τον Μπάιντεν να επιλέξει μια μαύρη συνυποψήφια

Ανοιχτή επιστολή με τη οποία καλούν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν να επιλέξει μια μαύρη συνυποψήφια δημοσίευσαν 100 Αφροαμερικανοί.

Ανάμεσά τους ο ράπερ Diddy, ραδιοφωνικός παραγωγός Charlamagne tha God, αλλά και προσωπικότητες του αθλητισμού και της θρησκείας,

«Το να μην επιλέξετε μια μαύρη συνυποψήφια το 2020 σημαίνει ότι θα χάσετε τις εκλογές», γράφουν οι υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο αστέρας του NBA Κρις Πολ.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, ζητήσαμε από τις μαύρες γυναίκες να κάνουν τα πάντα. Να κινητοποιήσουν τα στρατεύματα έως να ρισκάρουν την ζωή τους για το Δημοκρατικό Κόμμα, χωρίς αναγνώριση, ούτε σεβασμό, κρατώντας χαμηλό προφίλ και σίγουρα χωρίς να τις στηρίζουμε αρκετά», γράφουν στην ανοικτή επιστολή, που δημοσίευσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

«Και εμείς, οι μαύροι άνδρες, είμαστε αλληλέγγυοι προς εκείνες», τονίζουν οι υπογράφοντες απευθυνόμενοι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το όνομα εκείνης που θα τον συνοδεύσει στις κάλπες εναντίον του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, την 3η Νοεμβρίου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα έχει υποσχεθεί από τον Μάρτιο να επιλέξει μία γυναίκα για συνυποψήφιά του, η οποία θα γίνει, σε περίπτωση νίκη τους, η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση