Κόσμος

“Καμπανάκι” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: 20χρονοι, 30χρονοι και 40χρονοι είναι τώρα οι κύριοι μεταδότες του κορονοϊού

Ανησυχία εξέφρασε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το γεγονός ότι κύριοι μεταδότες του νέου κορονοϊού είναι τώρα οι εικοσάχρονοι, τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι, πολλοί από τους οποίους δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό, κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο τις ευάλωτες ομάδες.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν αυτόν τον μήνα ότι το ποσοστό των νεότερων ανθρώπων μεταξύ αυτών που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε παγκοσμίως και αυτό θέτει σε κίνδυνο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των ασθενών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με αδύναμες υγειονομικές υπηρεσίες.

“Η επιδημία αλλάζει”, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την περιοχή Δυτικού Ειρηνικού Τακέσι Κασάι σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω διαδικτύου. “Οι εικοσάχρονοι, τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι γίνονται ολοένα και περισσότερο οι κύριοι μεταδότες του ιού. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί”, σημείωσε.

“Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης στους πιο ευάλωτους”, πρόσθεσε.

Μια έξαρση στα νέα κρούσματα της COVID-19 έχει οδηγήσει ορισμένες χώρες να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς, ενώ την ίδια ώρα εταιρείες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να βρουν εμβόλιο για τον ιό που έχει πλήξει τις οικονομίες, ενώ έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 770.000 ανθρώπων και προσβάλλει σχεδόν 22 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Έξαρση του νέου κορονοϊού έχει αναφερθεί σε χώρες που φαινόταν ότι είχαν θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωσή του, συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ, το οποίο μέχρι πρόσφατα είχε τρεις μήνες να αντιμετωπίσει εγχώρια μετάδοση του ιού χάρη στις επιθετικές προσπάθειές του για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

“Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι απλώς μια αναζωπύρωση. Πιστεύουμε ότι είναι μια ένδειξη ότι εισήλθαμε σε μια νέα φάση της πανδημίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού”, σημείωσε ο Κασάι.

Οι χώρες μπορούν καλύτερα τώρα να περιορίσουν την αναστάτωση που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στη ζωή των ανθρώπων και στις οικονομίες, συνδυάζοντας τον έγκαιρο εντοπισμό του και την ανταπόκρισή τους για την διαχείριση των λοιμώξεων.

Επίσης μολονότι έχουν παρατηρηθεί μεταλλάξεις, ο ΠΟΥ εξακολουθεί να θεωρεί τον ιό “σχετικά σταθερό”, σύμφωνα με τον Κασάι.

Ο ΠΟΥ υπενθύμισε παράλληλα στους παρασκευαστές φαρμάκων ότι πρέπει να παρακολουθούν όλες τις απαραίτητες έρευνες και τα βήματα εξέλιξης κατά τη διαδικασία δημιουργίας εμβολίου.

Η Σοκόρο Εσκαλάντε, η σύμβουλος φαρμακευτικής πολιτικής του Κασάι, δήλωσε ότι ο ΠΟΥ βρίσκεται σε συντονισμο με τη Ρωσία, η οποία αυτόν τον μήνα έγινε η πρώτη χώρα που η ρυθμιστική της αρχή ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά της COVID-19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 70 τραυματίες από βομβαρδισμό σε αεροπορική βάση στην Κολομβία - 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση σε ελικόπτερο
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σε ποια από τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην Κολομβία επιρρίπτουν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Κάλι έκανε λόγο για «ναρκωτρομοκρατία»
Οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται δίπλα στα συντρίμμια μετά την έκρηξη ενός φορτηγού οχήματος κοντά σε μια βάση της Αεροδιαστημικής Δύναμης, η οποία προκάλεσε πολλαπλά θύματα στην Κολομβία
Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι επιτίθεται στον Πούτιν που εξακολουθεί να βομβαρδίζει
«Τα σήματα που στέλνει η Ρωσία» υποδηλώνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει μία διμερή συνάντηση, λέει ο Ζελένσκι - Οι όροι του Πούτιν για επίτευξη ειρήνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
2
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1