Κόσμος

Ινδοί χωρικοί και ιερείς προσεύχονται για νίκη της Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ινδοί πολίτες στο κρατίδιο Τάμιλ Νάντου, όπου περνούσε τις διακοπές της όταν ήταν μικρή η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ύψωσαν πανό και προσευχήθηκαν για αυτήν, εκφράζοντας την ελπίδα να πετύχει τον στόχο της.

Η μητέρα της Χάρις καταγόταν από το άσημο χωριουδάκι Παϊνγκανάντου και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει. Οι κάτοικοι του χωριού «ασφαλώς και είναι πολύ χαρούμενοι» που η κόρη της έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς, είπε ο Ραμανάν, ο έφορος ενός τοπικού ναού.

Ο Ραμανάν είπε ότι ο παππούς της Χάρις από την πλευρά της μητέρας της, ο Π.Β. Γκοπάλαν, που ήταν υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, έκανε δωρεές στον ναό όταν τον επισκεπτόταν. Η Χάρις, στα ταξίδια της στην Ινδία όταν ήταν μικρή, έκανε βόλτες με τον παππού και τους φίλους του στην περιοχή. Σε μια ομιλία της το 2018 θυμήθηκε αυτές τις επισκέψεις στους παππούδες της στην Ινδία.

Νοτιότερα, στην πόλη Ραμεσουάραμ του Τάμιλ Νάντου, ιερείς τέλεσαν ειδικές τελετές και προσευχήθηκαν για τη νίκη της Χάρις. «Η Κάμαλα Χάρις είναι ινδικής καταγωγής, θα πρέπει να κερδίσει τις εκλογές και να είναι υπέρ της Ινδίας», είπε ένας ιερέας, ο Ανανταπαντμανάμπα Σάρμα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ο Θεός θα εισακούσει τις προσευχές τους» και θα την οδηγήσει στη νίκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6