Κόσμος

Παραιτείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργος, Σίνζο Άμπε

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε. Ο Άμπε, εδώ και καιρό ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Την είδηση μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας, NHK. Οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν από την προηγούμενη εβδομάδα όταν χρειάστηκε να επισκεφθεί δυο φορές το νοσοκομείο για νοσηλεία. 

Ο Άμπε αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα πάντα με την δημόσια τηλεόραση NHK θα εξηγήσει ότι δεν θέλει η κατάσταση της υγείας του να επηρεάσει την διακυβέρνηση της χώρας.

Στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, οι δείκτες διέγραψαν τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει πλέον πτώση 2%, αφού μεταδόθηκε η πληροφορία αυτή. O Άμπε, πάσχει από χρόνια πάθηση – έχει ελκώδη κολίτιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μια από τις δυο επισκέψεις του σε νοσοκομείο διήρκεσε 8 ώρες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων διαδηλώνουν έξω από τα σπίτια υπουργών ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα
Οι συγγενείς των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός και συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους, την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχίζει να προετοιμάζει την επίθεση κατά της Γάζας
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ 2