Κόσμος

Υπ. Παιδείας Βραζιλίας: Για τις αυτοκτονίες φταίνε οι άθεοι που είναι υπαρξιακά ζόμπι

Ο υπουργός Παιδείας της Βραζιλίας, ο ευαγγελικός πάστορας Μίλτον Ριμπέιρο, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι οι νέοι που δεν πιστεύουν στον Θεό είναι “υπαρξιακά ζόμπι” και ότι η απουσία αξιών είναι μία από τις βασικές αιτίες για το μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών των νέων.

“Δεν υπάρχει πλέον νεολαία που να πιστεύει σε πράγματα όπως ο Θεός, η πολιτική, η θρησκεία και η οικογένεια. Έχουν χάσει όλες τις αναφορές τους (…) Σήμερα έχουμε στη Βραζιλία, κατά τη γνώμη μου, υπαρξιακά ζόμπι εξαιτίας αυτής της εξαφάνισης των αρχών και της πίστης”, επεσήμανε ο Ριμπέιρο στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την πρόληψη των αυτοκτονιών και των αυτοτραυματισμών.

click4more: Καταστρέφονται Όρεγκον και Καλιφόρνια! 15 νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι από τις τεράστιες φωτιές (pics)

“Η μεγάλη μόδα των κοινωνιολόγων, των φιλοσόφων και κάποιων πολιτικών ρευμάτων έχει καταστρέψει τα πάντα (…) χωρίς να τα αντικαταστήσει με κάτι. Για τον λόγο αυτό οι έφηβοί μας έχουν αυτό το κενό που τους οδηγεί να ζουν χωρίς σκοπό και να παίρνουν τη ζωή τους”, πρόσθεσε.

Περίπου 12.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στη Βραζιλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε μια χώρα με 212 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο 62χρονος Ριμπέιρο, πάστορας πρεσβυτεριανής εκκλησίας στην πολιτεία Σάο Πάολο, είναι ο τέταρτος υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 2
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Time προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times