Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι περιοχές της Αθήνας που βρίσκονται στο “κόκκινο” – Ποιες έχουν τα λιγότερα κρούσματα

Με την Αττική να βρίσκεται στο “μάτι” του επιδημικού κυκλώνα “Κορονοϊός” έχει φυσικά ενδιαφέρον και ο επιπλέον καταμερισμός των κρουσμάτων ανά περιοχή της πρωτεύουσας.

Οι αθηναϊκές γειτονιές, λοιπόν, που “επισκέπτεται” συχνότερα ο κορονοϊός είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η Ομόνοια, τα Σεπόλια, η Πλατεία Βάθη και η Πλατεία Καραϊσκάκη.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνες οι περιοχές της πρωτεύουσας όπου ο κορονοϊός δεν έχει κάνει την εμφάνισή του. Αποκαλούνται “πράσινες” και είναι το Παγκράτι, η Κυψέλη και οι Αμπελόκηποι.

Click4more: Κορονοϊός: Ξανά “κόκκινη” η Αττική με 89 από τα 170 κρούσματα!

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, την άσχημη κατάσταση φαίνεται να δυσχεραίνουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των δεκάδων μεταναστών που ζουν σε αυτές τις περιοχές, αλλά και οι δεκάδες τοξικομανείς που δε μπορούν σε καμία περίπτωση να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Μόλις την 18η Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” από τους 103 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 40 είναι αλλοδαποί που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στον “Ευαγγελισμό” από τους 66 οι 34 είναι αλλοδαποί, στο “Αμαλία Φλέμινγκ” 10 από τους 20 ασθενείς που νοσηλεύονται είναι αλλοδαποί και στο νοσοκομείο “Αττικόν” νοσηλεύονται 26 αλλοδαποί.

πηγή: Star

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τη Δευτέρα απολογούνται η πρώην σύζυγος και οι συνεργοί της για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή - Αρνείται κάθε εμπλοκή η 43χρονη
Οι κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν μετά την έκδοση βάρος τους ενταλμάτων σύλληψης, θα απολογηθούν σε ανακρίτρια ανηλίκων καθώς ο ένας κατηγορούμενος είναι ανήλικος
Η 43χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της στην Αγία Παρασκευή
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Σχολάρι: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε αυτοκίνητο αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στην πλαγιά - Στο σημείο επιχειρούν αρκετοί πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη
Καπνός
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
47χρονος στα Χανιά ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του με μαγκούρα – Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία
Στο νοσοκομείο το με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε η γυναίκα - Ο δράστης κακοποίησε το θύμα μπροστά στα μάτια του 15χρονου παιδιού τους - Μετά το περιστατικό το έβαλε στα πόδια και αναζητείται ακόμη από τις αρχές
Γυναίκα