Πολιτική

Βουλή: «Πέρασε» με ιστορική στήριξη 275 ψήφων το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5ης Γενιάς (5G) όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Κ. Πιερρακάκης.

Κλείνοντας τη μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, είχε προβλεφθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5G, πριν από το τέλος του 2020. “Θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας” είπε ο κ. Πιερρακάκης. Σημείωσε μάλιστα ότι είμαστε από τις λίγες χώρες, αν όχι η μόνη, που δεν πήγε πίσω τη δημοπρασία για το φάσμα 5G, λόγω της πανδημίας.

Με 275 “ναι” πέρασε η Ψηφιακή Διακυβέρνηση!

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής με ευρύτατη πλειοψηφία 275 ψήφων υπέρ. Πιο συγκεκριμένα, “υπέρ” ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25 ενώ “κατά” ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Υπερψηφίστηκαν επίσης “κατά πλειοψηφία” τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς και (α) η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη “λήψη έκτακτων προσωρινών μέτρων για την οργάνωση του τόπου και χρόνου εργασίας, για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19” και (β) η τροπολογία με τίτλο “1. Αριθμοί Προγραμμάτων (LCN) για περιεχόμενο επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής 2. Οργανωτικές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 3. Λειτουργία του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων 4. Ζητήματα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 34
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 20
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 11
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου