Κόσμος

Τα είπαν τηλεφωνικά Ερντογάν και Μακρόν – Τα ξεκάθαρα μηνύματα του Γάλλου προέδρου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως δήλωσε ο Ερντογάν η Τουρκία αναμένει μια συνετή και εποικοδομητική προσέγγιση από τη Γαλλία καθώς συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Click4more: Δεν «μασάει» ο Μακρόν: «Έτοιμος να συζητήσω με την Τουρκία, αλλά απαιτείται σεβασμός»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών η τουρκική προεδρία, υπογραμμίζεται ότι ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη χρησιμοποίησης διπλωματικών ευκαιριών για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την επίτευξη βιώσιμων διαπραγματεύσεων.

Λίγο νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το διεθνές δίκαιο και θα αποσαφηνιστούν οι ενέργειες της Άγκυρας σε περιοχές όπως η Λιβύη και η Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά το «κεφάλι» του Τζίμι Κίμελ από το ABC μετά το σχόλιο για τη Μελάνια Τραμπ ότι «λάμπει σαν μέλλουσα χήρα»
«Ο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος δεν είναι καθόλου αστείος όπως αποδεικνύουν οι άθλιες τηλεθεάσεις του, έκανε μια δήλωση στην εκπομπή του που είναι πραγματικά σοκαριστική» αναφέρει μεταξύ άλλων
Ντόναλντ και Μελάνισ Τραμπ