Κόσμος

Μόνο… “κορόνα” και χωρίς πάρτι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στα 84α γενέθλιά του

Τα 84α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα (29.09.2020) ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και τα γιορτάζει στην καραντίνα, γιατί πρόσφατα βγήκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε με κορονοϊό.

Η καραντίνα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν περνάει την καραντίνα όπως… όλοι. Έχει απομονωθεί στη βίλα του έξω από το Μιλάνο.

Click4more Μπερλουσκόνι για κορονοϊό: «Ήταν η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου»

Έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Τις περασμένες ημέρες η εφημερίδα La Repubblica έγραψε ότι ο «Mister TV» έχει χάσει την γνωστή του αισιοδοξία, λόγω της παρατεταμένης δοκιμασίας στην οποία υποβάλλεται η υγεία του. Το κόμμα του όμως, το Forza Italia, το διέψευσε κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας ότι ο Μπερλουσκόνι -παρά την υποχρεωτική απομόνωση- συνεχίζει να εργάζεται και παραμένει δραστήριος.

Ο ίδιος πάντως υπογράμμισε ότι στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε, όπου νοσηλεύτηκε δυο ημέρες μετά την διάγνωσή του με covid-19, πέρασε τις δυσκολότερες ώρες της ζωής του και ότι η ασθένεια αυτή «είναι πραγματική κόλαση».

silvioberlusconimask

Τη Δευτέρα (29.09.2020) οι δικαστές του Μιλάνου αποφάσισαν να αναβάλουν, λόγω των προβλημάτων υγείας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, την προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία της νέας δίκης για την υπόθεση «Ρούμπι Καρίμα», στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι χρημάτισε σειρά γυναικών για να μην αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβαινε στις γιορτές που οργάνωνε στην βίλα του, τα γνωστά και… αλησμόνητα μπούνγκα μπούνγκα πάρτι.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την αμιγώς πολιτική πραγματικότητα, οι αναλυτές διερωτώνται ακόμη αν ο Μπερλουσκόνι εννοεί να επιλέξει, επιτέλους, έναν διάδοχο για την ηγεσία του Forza Italia (που στα γκάλοπ δεν ξεπερνά πλέον το 6%) ή αν σκέφτεται να οδηγήσει το κόμμα του σε «οριστική διακοπή λειτουργίας», επιλέγοντας να επιστρέψει -με όλη την οικογένειά του- μόνον στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9