Ελλάδα

Κορονοϊός: “Μαύρη” Δευτέρα με 303 νέα κρούσματα και 8 νεκρούς

Πάνω από 20.000 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα. 8 νεκροί σήμερα και 417 από την αρχή της πανδημίας. 83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Δείτε αναλυτικά την ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στη χώρα.

Υψηλά νούμερα καταγράφει σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ο κορονοϊός στη χώρα μας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 303 νέα κρούσματα.

Πλέον τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 20.000 σε ολόκληρη τη χώρα ενώ οι νεκροί τους 417 συνολικά μετά του 8 που ανακοινώθηκαν σήμερα από επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία ο κορονοϊός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 303 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20142, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3082 (15.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8232 (40.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 25 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 227 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 417 θανάτους συνολικά στη χώρα. 156 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο τροχαία με λεωφορεία και τραμ σε διάστημα 2 μηνών: Αίτια και ομοιότητες των συγκρούσεων σε Βούλα και Πειραιά με 77 τραυματίες
Οι δύο περιπτώσεις οδηγών ΜΜΜ που ένιωσαν αδιαθεσία μέσα σε διάστημα 2 μηνών, και προκάλεσα τροχαία ατυχήματα κει τραυματισμένους επιβάτες - Τι συνέβη στη σύγκρουση των 2 λεωφορείων και του λεωφορείου με τραμ
Σύγκρουση αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΑ με συρμό του τράμ στον Πειραιά
1
Gov.gr : Νομικά πρόσωπα και πολίτες μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα μέσω μιας νέας υπηρεσίας
Η «Ψηφιακή βεβαίωση ή συνυπογραφή προτυποποιημένου ιδιωτικού εγγράφου» αποτελεί επέκταση των υπηρεσιών «Ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου» και «Ψηφιακή βεβαίωση ιδιωτικού συμφωνητικού»
Gov.gr : Νομικά πρόσωπα και πολίτες μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα μέσω μιας νέας υπηρεσίας
Γκύζη: Ο υπάλληλος καθαριότητας περιγράφει τη στιγμή που ο 59χρονος πυροβόλησε – «Η σφαίρα πέρασε δίπλα από το αυτί μου»
«Αν δεν είχε μπλοκάρει το όπλο δεν θα τον είχα δει. Όσο με πλησίαζε παραμίλαγε "τώρα θα δεις τι θα πάθεις, να δεις με ποιον έχεις μπλέξει"», αποκάλυψε ο 61χρονος που από τύχη σώθηκε από τους πυροβολισμούς
Άνδρας
8