Κόσμος

Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου πουλά πορτρέτο του

Ένα έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σχεδιάζει να πουλήσει η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου σε δημοπρασία με στόχο να ενισχύσει τα οικονομικά της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για πορτρέτο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ το οποίο απεικονίζει τον πρώην διευθυντή της λονδρέζικης Βασιλικής Όπερας, Σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ. Ο πίνακας του Σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ, ο οποίος διηύθυνε την όπερα από το 1945 μέχρι το 1970, είχε δημιουργηθεί για το κτίριο του Covent Garden στο Λονδίνο, τη δεκαετία του ’70.

Σύμφωνα με τον Observer, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s και η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 11 – 18 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

“Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, Άλεξ Μπερντ. “Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε και να παραμείνουμε βιώσιμοι και να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και στη συνέχεια να μπορούμε στο μέλλον να ξανακάνουμε προσλήψεις”, ανέφερε.

πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην Βραζιλία: Νεκρή η 11χρονη σταρ του Netflix, Milena Brandao - Έπαθε 12 καρδιακές ανακοπές μέσα σε δύο μέρες
Η Μιλένα Μπραντάο απεβίωσε εννέα ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων έντονων συμπτωμάτων πονοκεφάλου. Η είδηση έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο της Βραζιλίας, όπου η μικρή ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητή
Η 11χρονη Βαζιλιάνα ηθοποιός, Μιλένα Μπραντάο 3
Πρίγκιπας Λούις: Όλο σκανταλιές στις εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου – Οι πόζες και το τρολάρισμα στον αδελφό του
Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφεται η στιγμή που ο Τζορτζ φτιάχνει τα μαλλια του και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λούις μιμείται την κίνηση του αδελφού του
Ο πρίγκιπας Λούις με τον πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ