Κόσμος

Βρετανία: Νέα μέτρα με τρία επίπεδα συναγερμού – Το Λίβερπουλ στο μάτι του κυκλώνα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα εξαγγείλει σήμερα νέα μέτρα για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιμακούμενης υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, θεσπίζοντας τρία νέα επίπεδα συναγερμού ώστε να συντονιστεί καλύτερα η αντίδραση της κυβέρνησης κατά του κορονοϊού.

Αφού δέχθηκε κριτική ότι εκπέμπει ένα μπερδεμένο μήνυμα στην κοινή γνώμη, καθώς οι αριθμοί των περιστατικών και των θανάτων από την COVID-19 αυξάνονται, ο Τζόνσον θα πάει και πάλι στο κοινοβούλιο, ζητώντας υποστήριξη για μια νέα προσέγγιση, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Η βόρεια Αγγλία έχει δεχτεί ένα σκληρό πλήγμα από μία νέα αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 που επέβαλαν την εφαρμογή τοπικών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς οι μαθητές και οι σπουδαστές επέστρεψαν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Το Λίβερπουλ στο τρίτο επίπεδο συναγερμού

Η πόλη του Λίβερπουλ θα συμπεριληφθεί στο «τρίτο επίπεδο» των πιο αυστηρών νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, που αναμένεται να εξαγγελθούν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών της πόλης, έπειτα από συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων στο Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Στιβ Ρόδεραμ, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Παμπ και μπαρ, γραφεία στοιχημάτων, καζίνο, κέντρα παιχνιδιών για ενήλικες, αλλά και γυμναστήρια θα κλείσουν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι το πρόγραμμα για τη χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δεν ήταν αρκετό για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρήσεις στην περιοχή, ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας και της προσφοράς σχετικών υπηρεσιών, θα υποστούν καταστροφικές συνέπειες ή μακροπρόθεσμη καταστροφή ή θα κλείσουν» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λονδίνο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 13χρονος μετά από επίθεση σε σχολείο – Ο λόγος εμπλοκής της αντιτρομοκρατικής
Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά σε τζαμί μερικές ώρες μετά την επίθεση ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο του Λονδίνου όπου έγινε η επίθεση
Ο εφιάλτης του Επστάιν στοιχειώνει τη Νορβηγία – Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα νορβηγικά τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται άνθρωποι να μεταφέρουν χάρτινες κούτες έξω από το διαμέρισμα του Γιάγκλαντ στο Οσλο
Η Γκισλέιν Μάξγουελ και ο Τζέφρι Επστάιν
ΗΠΑ: Απολύθηκε ομοσπονδιακός εισαγγελέας μετά τον διορισμό του για να αντικαταστήσει «εκλεκτό» του Τραμπ
«Ο Αμερικανός πρόεδρος διορίζει εισαγγελείς., δείτε το Άρθρο ΙΙ του Συντάγματος, απολύεσαι, Ντόναλντ Κινσέλα» ανακοίνωσε το «νούμερο 2» του υπουργείου Δικαιοσύνης
REUTERS