Κόσμος

Επίθεση στη Βιέννη: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Πατριωτικό Νόμο σαν των ΗΠΑ, λέει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε ανάρτησή του στο Facebook στην οποία αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στη Βιέννη, τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται έναν Πατριωτικό Νόμο (Patriot Act), με σημείο αναφοράς εκείνον της Αμερικής, διότι είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου ευρωπαϊκού λαού».

Ο Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι πρόκειται για μέτρα ικανά να επιτρέψουν την πρόληψη και αποφυγή επιθέσεων, όπως αυτών της Νίκαιας και της Βιέννης, και ότι θα συζητήσει σύντομα το θέμα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Η ασφάλεια ενός ευρωπαϊκού κράτους ισοδυναμεί με την ασφάλεια όλων των άλλων. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάτι ευρύτερο, που να αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας. 

Ο αμερικανικός Πατριωτικός Νόμος (Patriot Act), ο οποίος υιοθετήθηκε το 2001 την επομένη των φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και επικρίνεται από υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δίνει στην κυβέρνηση ευρύτερες εξουσίες επιτήρησης και παρακολούθησης όταν πρόκειται για αντιτρομοκρατικές έρευνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico για τη Διάσκεψη του Μονάχου: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα για την Άμυνα και μπορεί να ορθώσει ανάστημα στον Τραμπ
Η Ευρώπη προσπαθεί να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» από τις ΗΠΑ και να σταθεί ανεξάρτητη - Η κοινή στάση των Ευρωπαίων στη Διάσκεψη και το δημιούργημα του Τραμπ που μάλλον δεν του αρέσει
Κιρ Στάρμερ / Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν
Reuters: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο διάρκειας κατά του Ιράν – Οι απειλές Τραμπ και ο φόβος για αντίποινα
Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμος στην περίπτωση που δώσει την εντολή ο Τραμπ - Παρά τις διαβουλεύσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης
Aεροπλανοφόρο