Κόσμος

Κορονοϊός: Γεμάτα νοσοκομεία και ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στη Ρωσία

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ρωσία αναφορικά με την πορεία που διαγράφει ο κορονοϊός στη χώρα.

Και αυτό γιατί τα νοσοκομεία στη Ρωσία έχουν πάθει συμφόρηση ενώ μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε την κατάσταση σήμερα η επικεφαλής της διεύθυνσης οργάνωσης έκτακτης ιατρικής βοήθειας και διαχείρισης κινδύνων υγείας του ρωσικού υπουργείου Υγείας Νίνα Κουλικόβα.

Δεδομένων αυτών των προβλημάτων το υπουργείο Υγείας στη Ρωσία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να έχει υπό τον έλεγχό του την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Αλεξέι Κουζνετσόφ.

«Τα προβλήματα, που έθιξε στην ομιλία της η συνάδελφος μας, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλα τα συστήματα υγείας της πλειονότητας των χωρών του κόσμου. Το υπουργείο Υγείας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει υπό έλεγχο την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Οι βασικοί στόχοι αυτή τη στιγμή συνίστανται στο οι ασθενείς, που χρειάζονται πρόσθετα είδη βοήθειας , για παράδειγμα μαγνητική τομογραφία ή νοσηλεία σε νοσοκομειακές συνθήκες, να μπορούν να την έχουν άμεσα» δήλωσε ο Κουζνετσόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς