Ελλάδα

Θωμαΐδης για λύματα: Το lockdown δεν θα τελειώσει σε 15 ημέρες – 80.000 ενεργά κρούσματα την Τετάρτη

Πολύ ανησυχητικά είναι τα όσα είπε για την πορεία της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ. Είμαστε στην άνοδο ενός μεγάλου κύματος αλλά η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμα.

Ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ είπε: «Είναι σταθερά υψηλά το ιικό φορτίο κορονοϊού στα λύματα της Αττικής». Μάλιστα είπε ότι η εξάπλωση είναι πάνω από το 1% στο Λεκανοπέδιο κοντά στο 1,5% και φαίνεται ότι είμαστε στην άνοδο ενός μεγάλου κύματος. 

Στο ερώτημα που βρισκόμαστε σήμερα είπε ότι: «Έχει ανέβει από προχθές που ήταν 60.000 ενεργά κρούσματα αλλά από μέρα σε μέρα αλλάζει η τάση και η μέτρηση της Τετάρτης 04/11/2020 έλεγε για μια μέση τιμή που είναι 80.000 ενεργά κρούσματα».

Click4More Κορονοϊός: Πρόβλεψη «βόμβα»! «Θα περάσουμε τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown»

Τόνισε ότι υπάρχει συμπίεση του συστήματος γιατί αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και αυτό θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες. Διευκρίνισε  ότι ανάμεσα στα τουλάχιστον 80.000 ενεργά κρούσματα αυξάνονται οι ασυμπτωματικοί.

Θα κρατήσει περισσότερο το lockdown 

Ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το κύμα αν δεν γίνει lockdown και αυτό αποδείχθηκε και την περασμένη φορά. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εξήγησε είδαμε κορύφωση στις 28 με 29 Μαρτίου. Οι μετήσεις τότε γίνονταν ενώ ήμασταν ήδη σε καραντίνα και το θετικό τότε ήταν ότι η διασπορά απλώθηκε σε χρόνο και έτσι κάναμε την λεγόμενη επίπεδωση της καμπύλης. 

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι όσο αίρονταν τα μέτρα άρχισε να αυξάνεται το ιικό φορτίο και αυτό φάνηκε από τον Ιούλιο. Όμως, πρόσθεσε ότι στην Αττική δεν έγινε απότομα αυτό όπως στην Θεσσαλονίκη. 

Ερωτηθείς πόσο μπορεί να κρατήσει το lockdown ήταν ξεκάθαρος: «Εγώ πιστεύω ότι το lockdown πρέπει να κρατήσει λίγο παραπάνω. Θα χρειαστούμε λίγες ημέρες παραπάνω και αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουμε γύρω στις 10 με 15 Δεκεμβρίου, Η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμα και αναμένεται σε 15 ημέρες. Έτσι, θα ανοίξουμε το τελευταίο 15νθημερο του Δεκεμβρίου αν όλα ακολουθηθούν πιστά».  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο πατέρας της 14χρονης που ξυλοκοπήθηκε από 3 ανήλικες στη Θεσσαλονίκη - «Της έσπασαν δόντια και τη χτυπούσαν με κλωτσιές παντού»
«Αυτό που την έσωσε από τα χειρότερα είναι ότι η Μαρία πάει εδώ και οκτώ χρόνια Ταε Κβο Ντο» λέει στο newsit.gr o πατέρας της μαθήτριας
Σχολική αίθουσα / Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 4
Εκτός λειτουργίας Taxisnet, πόθεν έσχες και e-παράβολο μέσα στον Μάιο λόγω αναβάθμισης
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες για ένα χρονικό διάστημα λόγω αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
EUROKINISSI
Ανατίναζαν ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική με λεία 170.000 ευρώ - Έριχναν λευκή σκόνη στα αυτοκίνητά τους για να εξαφανίσουν τα ίχνη
Σε βάρος των δύο δραστών των διαρρήξεων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της έκρηξης, καθώς και για το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών
Εξιχνίαση διαρρήξεων σε ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική
Eγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης – Οι κωδικές λέξεις και οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί
24 συλλήψεις - Με σκοπό τα μέλη της οργάνωσης να κινούνται «ελεύθερα», είχαν ενοικιάσει το κυλικείο εντός του γηπέδου της ομάδας τους
Ναρκωτικά λεφτά και όπλα 2
Η κατάθεση της Σοφίας Παυλίδου για τον ξυλοδαρμό της από τον Μάνο Παπαγιάννη: «Έσπασε την πόρτα και με έπιασε από τον λαιμό»
"Η Κόνι Μεταξά μου έλεγε «κάνε κάτι για αυτό» έντρομη, «γιατί φοβάμαι ότι θα με σαπίσει και εμένα στο ξύλο. Κάνε μήνυση για να μπει αυτόφωρο»" είπε στην κατάθεσή της
Η Μαρία Παυλίδου 1