Κόσμος

Τρομερό φίνις για τον Μπάιντεν και ευρεία νίκη – Τρελό γλέντι στις ΗΠΑ για το νέο πρόεδρο

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου. Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να αποδεχτεί την ήττα του και διαμηνύει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Τζο Μπάιντεν, καθώς εξασφαλίζει τουλάχιστον 273 εκλέκτορες, σύμφωνα με όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και το ινστιτούτο Edison Research.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες… σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε νικητής, χάρη σε μια επιτυχία στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια (που είναι και η γενέτειρά του). Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ μετά τη μεγάλη νίκη του Μπαίντεν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το προσχέδιο για την ειρήνη προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία για 15 χρόνια
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω WhatsApp, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε ότι είχε ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να παράσχει εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία για χρονικό διάστημα που θα φτάνει τα 50 χρόνια
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ α Λάγκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Φλόριντα – Η εκεχειρία στη Γάζα στο επίκεντρο
Ο Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) στην κατοικία και κλαμπ του, το Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ