Κόσμος

Κορονοϊός: Βίντεο σοκ με νεκρό ασθενή στην τουαλέτα νοσοκομείου στη Νάπολη

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης βρίσκεται η Νάπολη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να δηλώνει έτοιμος να ζητήσει τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του στρατού.

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα τη Νάπολη, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, έχει ζητήσει από την ιταλική κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών, ειδικά στην παραλιακή οδό της πόλης. Ο Κόντε, όμως, απάντησε ότι, στη φάση αυτή, η άμεση προτεραιότητα είναι τα νοσοκομεία, τα οποία συνεχίζουν να είναι υπερπλήρη.

νοσοκομείο νοσοκομείο Νάπολι νοσοκομείο νοσοκομείο Νάπολι

Στο μεταξύ σοκ έχει προκληθεί από την είδηση ότι ασθενής με κορονοϊό, που είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου Καρνταρέλι στη Νάπολη, πέθανε μέσα σε τουαλέτα του κτιρίου.

https://youtu.be/2ajSgYkr6Lo

Το πτώμα του δεν βρέθηκε από γιατρούς ή νοσοκόμους, αλλά από άλλους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο σε προσωρινά σε ράντζα, με την ελπίδα να αδειάσουν κάποια κρεβάτια στους θαλάμους.

«Πρόκειται για δραματικά και απαράδεκτα συμβάντα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, διότι σε πολλές περιοχές στη Νάπολη και στα περίχωρά της, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Εκτός από την βοήθεια του στρατού η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει και σειρά ξενοδοχείων για να μπορέσουν να τεθούν σε ασφαλή απομόνωση ασθενείς που δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα της covid 19.

Η Νάπολη και τα νοσοκομεία της είχαν ήδη μπει «στο μάτι του κυκλώνα» λόγω των θετικών στον ιό πολιτών που αναγκάσθηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα περιστατικά.

Νοσηλευτές μετέφεραν φιάλες οξυγόνου έξω από τα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν, όπως τους ήταν δυνατόν, τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει «ειρήνη με κάθε κόστος» στην Ουκρανία, ακόμη και με μια κακή συμφωνία
Ο Τραμπ δίνει προτεραιότητα στον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων και όχι στο περιεχόμενο της συμφωνίας, μια προσέγγιση που προκαλεί ανησυχία σε Ευρωπαίους συμμάχους και Ρεπουμπλικάνους βουλευτές
Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ
Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει τα περιουσιακά στοιχεία της Μόσχας ή θα θεωρηθεί «κλέφτρα» λέει η Ζαχάροβα
«Μόνο η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θα συμβεί με τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Maria Zakharova
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά Ρωσίας: Η πίεση είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει – Τα συμφέροντα της Ουκρανίας είναι και δικά μας
«Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε την πίεση μέχρι να υπάρξει πραγματική προθυμία να εμπλακούμε σε μία αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη», διαμηνύει η πρόεδρος της Κομισιόν στη Μόσχα
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen
Ο Κιρ Στάρμερ καλεί σε «ενότητα» και αύξηση της πίεσης προς τη Ρωσία για μια διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία
Ο Στάρμερ κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν τη στρατιωτική και οικονομική στήριξή τους προς το Κίεβο, υπογραμμίζοντας την πρόοδο των συνομιλιών και την ανάγκη για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ