Κόσμος

Εκστρατεία για τη μετατροπή του σπιτιού του Τόλκιν σε μουσείο

Με την υποστήριξη του Γκάνταλφ και του Μπίλμπο, μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων ελπίζει να μετατρέψει σε μουσείο την οικογενειακή κατοικία του Τόλκιν στην Οξφόρδη, όπου ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας έγραψε τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και το “Χόμπιτ”.

Το “Σχέδιο Νόρθμουρ”, από το όνομα της οδού όπου βρίσκεται η κατοικία, ξεκίνησε η Βρετανίδα ηθοποιός Τζούλια Γκόλντινγκ η οποία έχει τρεις μήνες στη διάθεσή της για να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 4,5 εκατ. λίρες (5 εκατ. ευρώ) για την ανακαίνιση αυτού του σπιτιού με τα επτά δωμάτια, που διαθέτει έναν τεράστιο κήπο, ώστε να αναπαρασταθεί το εσωτερικό μέσα στο οποίο έζησε ο Τόλκιν, αλλά και να δημιουργθεί εκεί ένα εντευκτήριο και να διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

“Θέλουμε να μετατρέψουμε το σπίτι του Τόλκιν όχι σε ένα ξερό μουσείο, αλλά ένα σπίτι που θα υποδέχεται και θα είναι γεμάτο δημιουργικότητα”, εξηγούν σε μια ανακοίνωση οι διοργανωτές της εκστρατείας.

Ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας είχε μετακομίσει το 1930 σε αυτό το σπίτι στη βόρεια Οξφόρδη και έζησε εκεί 17 χρόνια διδάσκοντας αγγλικά στο γειτονικό πανεπιστήμιο.

Είναι σε αυτό το πέτρινο σπίτι όπου έγραψε το “Χόμπιτ”, το οποίο αρχικά είχε εμπνευσθεί ως ένα παραμύθι για τα παιδιά πριν πάνε για ύπνο, και αργότερα τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Η στρατιωτική ηγεσία του Ιράν έχει τραπεί σε φυγή – Έρχονται επιθέσεις σε στρατηγικές και πυρηνικές υποδομές της Τεχεράνης»
Σοκ έχει προκαλέσει η εξόντωση του Υποστρατήγου Αλί Σαντμανί, 4 ημέρες αφού διορίστηκε νέος επικεφαλής στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ιράν
Ιράν - Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
31
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη δυτική Τεχεράνη – «Ο ηγέτης του Ιράν θα μπορούσε να έχει την ίδια μοίρα με τον Σαντάμ Χουσεΐν»
Αναλυτές σημειώνουν ότι τέτοιες δηλώσεις ανεβάζουν δραματικά το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή και ενδεχομένως προϊδεάζουν για σκληρότερη στάση του Ισραήλ στο άμεσο μέλλον
Ισραηλινή επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στην Τεχεράνη 6