Κόσμος

Επίθεση χάκερς στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων! Συναγερμός για το εμβόλιο

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων! Η Υπηρεσία που σηκώνει το βάρος της έγκρισης των εμβολίων για τον κορονοϊό ανακοίνωσε σήμερα ότι χτυπήθηκε από χάκερς.

«Η Υπηρεσία μας έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και γίνεται αυτή την στιγμή έρευνα σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και άλλες υπηρεσίες», τονίστηκε σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας που έχει βάση το Άμστερνταμ. 

Click4More «Kimsuky»: Οι βορειοκορεάτες χάκερς του Κιμ Γιονγκ Ουν που χτυπούν ανελέητα τις φαρμακευτικές

Στην ίδια ανακοίνωση τονίστηκε ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες αφού η έρευνα είναι σε εξέλιξη.  

Οι επιθέσεις από χάκερς δεν είναι κάτι καινούριο ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας. Οι χάκερς προσπαθούν να διεισδύσουν τόσο στις υπηρεσίες όσο και στις φαρμακευτικές προκειμένου να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες όσον αφορά στα εμβόλια.

Click4More Εμβόλιο… hi tech από τη Pfizer με GPS και απίστευτες δικλείδες ασφαλείας – Γιατί έγινε στόχος χάκερς

Ήδη έχουν καταγραφεί επιθέσεις χάκερς από την Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Βιετνάμ, την Κίνα και την Ρωσία τόσο στα άδυτα των φαρμακευτικών, όσο και στις εταιρείες και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην διανομή των εμβολίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανατριχιαστικές καταγγελίες Ρώσων στρατιωτών για κανιβαλισμό από συμπολεμιστές τους στην Ουκρανία: «Τον έτρωγε για 2 εβδομάδες»
Τα ηχητικά ντοκουμέντα που υπέκλεψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, οι αντίδρασεις των Ρώσων διοικητών και το «ουδέν σχόλιο» της Μόσχας
Ρωσικές σημαίες σε τάφους στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία
18χρονος Γάλλος έγλειψε γλειφιτζούρι και το ξανάβαλε στον αυτόματο πωλητή στη Σιγκαπούρη - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης
Ο Γάλλος ο οποίος διαθέτει φοιτητική βίζα στη Σιγκαπούρη, κινδυνεύει με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως και τριών μηνών και προστίμου για διατάραξη της δημόσιας τάξης
γάλλος
Πούτιν σε Αραγτσί: Η Ρωσία θα κάνει το παν για τα συμφέροντα του Ιράν και για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
«Ελπίζουμε ότι ο ιρανικός λαός θα αντέξει τη αυτή τη δύσκολη περίοδο» είπε ο Ρώσος πρόεδρος στον υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ο Αμπάς Αραγτσί (αριστερά) με τον Βλαντίμιρ Πούτιν (δεξιά)
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες