Κόσμος

Μακρόν: Με σημαντική κόπωση λόγω κορονοϊού στις Βερσαλλίες και χωρίς την Μπριζίτ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και υποφέρει από “σημαντική κόπωση”, εξακολουθεί να εργάζεται εξ αποστάσεως σήμερα, από μια επίσημη κατοικία κοντά στο Παρίσι μετά την ανακοίνωση, χθες, ότι έχει μολυνθεί, ανακοίνωση που ώθησε πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες να τεθούν και οι ίδιοι σε απομόνωση.

Η προεδρία δεν θέλησε να κοινοποιήσει σήμερα το πρωί περισσότερες πληροφορίες, αλλά γνωστοποίησε πως ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έχει εγκατασταθεί στη Λα Λαντέρν, μια κατοικία που τίθεται στη διάθεση των Γάλλων προέδρων, στις Βερσαλλίες.

A view shows the presidential residence of La Lanterne, in an estate associated with the Chateau de Versailles, near Paris, where French President Emmanuel Macron, tested positive for the coronavirus disease (COVID-19), has gone into quarantine and is running France remotely, December 18, 2020.  REUTERS

Την Πέμπτη και μετά από πολλές πιέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ διευκρίνισε πως ο πρόεδρος είχε «αληθινά συμπτώματα, βήχα και σημαντική κόπωση».

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε μια δήλωση χθες στο τέλος του απογεύματος, εξ αποστάσεως, στο περιθώριο ενός συμβουλίου για την αναπτυξιακή βοήθεια, όπου εμφανίστηκε φορώντας μάσκα FFP2, χωρίς να αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας του.

Η μόλυνσή του από τον κορονοϊό προκάλεσε ωστόσο αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη. Η ατζέντα πολλών Ευρωπαίων ηγετών, με τους οποίους είχε συναντηθεί τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή άλλαξε αφού πολλοί μπήκαν σε αυτοπομόνωση.

Είναι εκεί, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση, όπου μολύνθηκε, καθώς πέρασε 20 ώρες non-stop με τους ηγέτες των 27, εκ των οποίων και μια μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων.

Έτσι, οι πρωθυπουργοί του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα –που βρέθηκε αρνητικός στο τεστ– και της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσαν ότι απομονώνονται.

Αντίθετα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που είχε συμμετάσχει σε γεύμα τη Δευτέρα στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο, δεν έκρινε απαραίτητο να τεθεί σε καραντίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Είσαι πολύ όμορφη»: Το SMS του Μακρόν σε Ιρανή ηθοποιό που προκάλεσε την έκρηξη της Μπριζίτ και το viral χαστούκι
Το άγνωστο παρασκήνιο και τα γραπτά μηνύματα στο κινητό του Μακρόν που είδε η Μπριζίτ, αποκαλύπτει ο πολιτικός συντάκτης του περιοδικού Paris Match, Φλοριάν Ταρντίφ
Η άβολη στιγμή του χαστουκιού στον Μακρόν από την Μπριζίτ, μέσα στο αεροπλάνο
Η κλιματική αλλαγή είναι σεξιστική, προειδοποιούν ΜΚΟ – «Όταν χτυπούν οι ξηρασίες, οι γυναίκες είναι αυτές που τρώνε λιγότερο»
Κάθε αύξηση 1° Κελσίου της παγκόσμιας θερμοκρασίας συνδέεται με αύξηση 4,7% της ενδοοικογενειακής βίας, επεσήμανε τον Απρίλιο του 2025 έρευνα της Initiative Spotlight
κλιματική αλλαγή
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα για συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Η πιο πιεστική ανησυχία είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξουν και πάλι τα Στενά του Ορμούζ, απ΄όπου διέρχεται η μισή ποσότητα αργού πετρελαίου της Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ