Κόσμος

Μόσχα: Πολέμια του Πούτιν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη διαδήλωση

Δικαστήριο στη Μόσχα επέβαλε στην δημοτική σύμβουλο και επικριτή του Κρεμλίνου, Γιούλια Γκαλιάμινα, ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Ο λόγος, επειδή παραβίασε επανειλημμένως την νομοθεσία περί διαδηλώσεων, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις χωρίς την έγκριση των αρχών.

Από τη Μόσχα γίνεται γνωστό ότι η Γκαλιάμινα είχε συμμετάσχει εφέτος σε καμπάνια της αντιπολίτευσης κατά της συνταγματικής αναθεώρησης που δίνει το δικαίωμα στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036. Η ίδια ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, θεωρώντας ότι έχουν πολιτικά κίνητρα.

Η Γκαλιάμινα, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και επευφημίες από τους υποστηρικτές της έξω από το δικαστήριο, σε ανάρτησή της στο twitter ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Σύμφωνα με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης, Ντμίτρι Γκουντκόφ, η Γκαλιάμινα αν και απέφυγε την φυλάκιση, η καταδικαστική απόφαση της στερεί το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο χρόνο. Επίσης, χάνει την θέση του συμβούλου στην πόλη της Μόσχας.

Μόσχα: Οι βουλές του Τσάρου Βλαδίμηρου

Η ηλικίας 47 ετών Γκαλιάμινα είχε συμμετάσχει σε μια καμπάνια κατά της συνταγματικής αναθεώρησης στις 15 Ιουλίου στην Μόσχα. Η αστυνομία συνέλαβε τότε δεκάδες άτομα που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Η συνταγματική αναθεώρηση που εγκρίθηκε τον Ιούλιο, δίνει το δικαίωμα στον Πούτιν, μετά την λήξη της θητείας του το 2024 , να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία και να εκτίσει δύο ακόμη εξαετείς θητείες έως το 2036. Άλλες αλλαγές στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, διασφαλίζουν την ασυλία από δικαστικές διώξεις για τους πρώην προέδρους, αλλά και το δικαίωμα να γίνουν ισόβιοι γερουσιαστές στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η ρωσική νομοθεσία που αφορά την διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και η οποία ποινικοποιεί τις κατ’ επανάληψη παραβιάσεις, έχει σχεδιαστεί για να καταπνίξει το δικαίωμα της διαφωνίας και να αποτρέψει την αντιπολίτευση να βγει στους δρόμους.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες κατά της Γκαλιάμινα συνιστούν παρωδία και φαίνεται ότι «χρησιμοποιούν το σύστημα της δικαιοσύνης για να ποινικοποιούν ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1