Κόσμος

Μετάλλαξη κορονοϊού – Συναγερμός στη Δανία: Ταυτοποιήθηκαν 33 κρούσματα από το νέο στέλεχος

Τριάντα τρεις μολύνσεις με το νέο στέλεχος του κορονοϊού, που διαδίδεται ραγδαία σε τμήματα της Βρετανίας, εντοπίστηκαν στην Δανία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σέρουμ (SSI), η αρχή για τις μολυσματικές ασθένειες στη χώρα, τα περιστατικά βρέθηκαν σε τεστ για την COVID-19 που διενεργήθηκαν στο διάστημα 14 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου.

Η Δανία, μια χώρα που ηγείται παγκοσμίως στον προσδιορισμό της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας του γονιδιώματος, έχει αναλύσει μέχρι τώρα γενετικό υλικό από 7.805 θετικά τεστ αυτής της περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι το νέο στέλεχος βρέθηκε σε περίπου 0,4% των μολύνσεων. Καθώς μόλις το 13,5% των θετικών τεστ εκείνης της περιόδου έχει αναλυθεί μέχρι τώρα, το SSI ανέφερε πως το ποσοστό του νέου στελέχους μπορεί να αλλάξει.

«Τα τελευταία αποτελέσματα του προσδιορισμού της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας δείχνουν πως υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα στη Δανία με το νέο αγγλικό στέλεχος του ιού, αν και σε πολύ χαμηλό επίπεδο», ανέφερε το SSI.

Η Δανία, όπως και αρκετές άλλες χώρες, ανέστειλε τις πτήσεις από τη Βρετανία, όπου το νέο στέλεχος του ιού –που θεωρείται πιο μεταδοτικό από τα άλλα τα οποία κυκλοφορούν– διαδίδεται γρήγορα στη νότια Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως οι 33 άνθρωποι που κόλλησαν το νέο στέλεχος δεν είχαν κάποια σχέση με την Αγγλία ούτε είχαν ταξιδέψει σε άλλες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
1