Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δωρεάν φάρμακα για άλλον έναν χρόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Κανονικά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χωρίς συμμετοχή ή άλλη οικονομική επιβάρυνση για όλο το 2021 τα φάρμακά τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι που σταμάτησαν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ το Δεκέμβριο του 2019.

Με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media, το ευνοϊκό καθεστώς που είχε ισχύσει κατ’ εξαίρεση για το 2020 παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο.

 

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι τη φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ δρομολογήθηκε σταδιακά από το 2016 – επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή – ως μνημονιακή υποχρέωση. Έτσι, το Δεκέμβριο του 2019 έχασαν το ΕΚΑΣ και οι τελευταίοι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 500.000-600.000.

Μαζί απώλεσαν ευεργετήματα, όπως η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Η κυβέρνηση αποφάσισε, ωστόσο, πέρυσι να διατηρήσουν το ευεργέτημα αυτό για ένα έτος κι έτσι, μετά τη νέα απόφαση του κ. Μητσοτάκη, το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για το 2021.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τα παιδιά γλίτωσαν από θαύμα» λέει υπάλληλος ξενοδοχείου για τη φωτιά στο Zara στην Πάτρα
«Με έπιασε πανικός, ζαλάδα και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, το πρώτο μέλημα μου εκείνη τη στιγμή ήταν να βγάλω τα παιδιά έξω από το δωμάτιο με ασφάλεια» λέει η υπάλληλος του ξενοδοχείου
Φωτιά στην σκεπή του Zara Home στην Πάτρα
Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί εντοπίστηκαν μητέρα και γιος μέσα στο σπίτι τους
Τα στοιχεία φέρεται να αποκλείουν εγκληματική ενέργεια και πιθανολογείται ότι πρώτη πέθανε η 78χρονη και ύστερα ο γιος, δίπλα από τον οποίο βρέθηκε ποσότητα χαπιών
Ασθενοφόρο
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
«Ο κτηνοτρόφος παρενοχλούσε την κόρη μας» λέει η σύζυγος του 39χρονου για την δολοφονία στο Κιλκίς το 2024
Ο 39χρονος που ήταν μαζί με τον άτυχο 45χρονο το μοιραίο βράδυ, στην απολογία του ανέφερε πως πήγε να ζητήσει τον λόγο απο τον κτηνοτρόφο καθώς, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε παρενοχλήσει τα δύο ανήλικα παιδιά του
Η κτηνοτροφική μονάδα