Κόσμος

Πέθανε ο Pierre Cardin

Ο γάλλος σχεδιαστής και μόδιστρος Πιερ Καρντέν, ένας οραματιστής στιλίστας και πρωτοπόρος του πρετ-α-πορτέ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 98 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Γιος ιταλών μεταναστών, που εξελίχθηκε σε επιχειρηματία διεθνούς φήμης, πέθανε το πρωί στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί.

Ο σχεδιαστής Πιερ Καρντέν, που ανέτρεψε τα στιλ της μόδας στις δεκαετίες του 1960 και 1970 με τις φουτουριστικές του εμφανίσεις, πέθανε σε ηλικία 98 ετών, ανακοίνωσε στο Twitter η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Γαλλίας.

Ο Pierre Cardin γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Ήταν γνωστός για το στυλ avant-garde. Λάτρευε τα γεωμετρικά σχέδια και ξέφευγε από τις κλασσικές νόρμες.

Ίδρυσε τον οίκο μόδας του το 1950. Από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Έντυσε» με τις δημιουργίες του από την Λορίν Μπακόλ έως την Ζαν Μορό. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierre Cardin (@pierrecardinofficiel)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierre Cardin (@pierrecardinofficiel)

 

Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες αλλά για να γλιτώσουν από την επέλαση του ναζισμού έφυγαν από την Ιταλία και μετακόμισαν στην Γαλλία το 1924.

FILE PHOTO: French fashion designer Pierre Cardin poses in front of his store next to his museum called "Past-Present-Future" in Paris November 12, 2014. REUTERS

Ο πατέρας του ένας εύπορος έμπορος οίνου ήθελε ο γιος του να γίνει αρχιτέκτονας αλλά εκείνος από παιδί ήθελε να σχεδιάζει ρούχα.

Η καριέρα του ξεκίνησε στα 14 του χρόνια όπου δούλευε δίπλα σε ένα ράφτη. Εκεί, έμαθε τα βασικά. Το 1939, έφυγε από το σπίτι του και εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός ράφτη στο Βισί όπου άρχισε να ράβει κοστούμια για γυναίκες.

Κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε εθελοντικά στον Ερυθρό Σταυρό.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierre Cardin (@pierrecardinofficiel)

Ο Cardin μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Εκεί, σπούδασε αρχιτεκτονική και εργαζόταν παράλληλα στον οίκο μόδας Paquin. Εργάστηκε με την Elsa Schiaparelli μέχρι που έγινε επικεφαλής του ατελιέ του Christian Dior το 1947.

O Pierre Cardin ίδρυσε το δικό του οίκο μόδας το 1950. Η καριέρα του απογειώθηκε όταν σχεδίασε 30 κοστούμια για το πάρτυ του αιώνα στο Palazzo Labia της βενετίας που έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1951.

Μπήκε για τα καλά στα άδυτα της υψηλής ραπτικής το 1953. Ήταν ο πρώτος μόδιστρος που έφτασε μέχρι την Ιαπωνία το 1959.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης