Κόσμος

Βρετανία: Απελπισία γιατρών και νοσοκόμων – «Μας ζητούν να διαλέξουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει»

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν έγινε δυστυχώς πραγματικότητα στα βρετανικά νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία ενός εμβληματικού συστήματος υγείας όπως το Βρετανικό πάνω στο οποίο έχουν «χτιστεί» πολλά ανάλογα άλλων χωρών.

 Πρώτο θέμα στο BBC είναι ένα ρεπορτάζ που στην κυριολεξία σπάει κόκκαλα. Είναι η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο University College Hospital του Λονδίνου όπου λένε ότι πλέον επιλέγουν ποιοι ασθενείς με κορονοϊό θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν.

Οι εικόνες μέσα από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές. Τα κρούσματα κορονοϊού στην Βρετανία πλέον ξεπερνούν καθημερινά τις 60.000 με πολλά από αυτά να αφορούν νέους σε ηλικία ασθενείς με την πλειοψηφία να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ασθενείς πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον στις εντατικές και πλέον γιατροί και νοσηλευτές παίρνουν την πιο μεγάλη ευθύνη. Να κρίνουν ποιοι θα ζήσουν και ποιους θα αφήσουν να πεθάνουν. 

Το τελευταίο 15νθήμερο διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορονοϊό.

Click4More Κορονοϊός: Γεμίζουν επικίνδυνα τα βρετανικά νοσοκομεία – Ψάχνουν λύσεις σε γηροκομεία

Υπάρχει πλέον έλλειψη αναπνευστήρων και οι ίδιοι οι ασθενείς λένε ότι ξέρουν ότι μπορεί και οι ίδιοι να πεθάνουν.

Η Ashleigh Shillingford, αναπληρώτρια προϊσταμένη στο νοσοκομείο λέει ότι είναι τόσο μεγάλη η πίεση που πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους πιστεύουν ότι μπορεί να επιβιώσουν. «Δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε στην θέση να επιλέγουμε ασθενείς», δήλωσε στο BBC.

«Οι ασθενείς ζητούν την βοήθειά μας και δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοβοηθήσουμε. Οι ασθενείς πεθαίνουν με ταχύτητες που δεν έχω ξαναδεί. Δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι. Πεθαίνουν νέοι άνθρωποι».

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο αυτή την στιγμή φιλοξενεί ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση τρεις φορές πάνω από το κανονικό.

Έχουν αναγκαστεί και έχουν μετατρέψει το αμφιθέατρο και την παιδιατρική κλινική σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 9
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο