Κόσμος

ΗΠΑ: «Να ερευνηθεί ο ρόλος του ιστοτόπου Parler στην επίθεση του Καπιτωλίου»

Η Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε σήμερα από το FBI να διεξάγει μια διεξοδική έρευνα για το ρόλο που διαδραμάτισε ο ιστότοπος Parler στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Το Parler χρησιμοποιούν πολλοί υποστηρικτές του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και οπαδοί της αμερικανικής άκρας δεξιάς και θιασώτες διαφόρων θεωριών συνωμοσίας.

Η Κάρολιν Μαλόνεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής, επικαλέστηκε δημοσιεύματα του Τύπου που περιέγραφαν με λεπτομέρειες τις βίαιες απειλές που διατύπωναν, πριν την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου, χρήστες σε αυτό τον ιστότοπο ενάντια σε εκλεγμένους αξιωματούχους για τον ρόλο τους στην κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Η Μαλόνεϊ επίσης αναφέρθηκε σε πολυάριθμους χρήστες του Parler που έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για απειλές άσκησης βίας εναντίων εκλεγμένων αξιωματούχων ή για συμμετοχή τους στην επίθεση στο Καπιτώλιο.

Έπειτα από τα επεισόδια, η Google και η Apple απέκλεισαν τον ιστότοπο Parler από τα ψηφιακά καταστήματά τους μέσω των οποίων μπορεί να κατεβάζει κανείς εφαρμογές, ενώ η Amazon έπαψε να του παρέχει υπηρεσίες web hosting, πρακτικά «κατεβάζοντας» τον από το Διαδίκτυο.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι το Parler επέστρεψε εν μέρει στο διαδίκτυο κυρίως με τη βοήθεια μιας τεχνολογικής εταιρείας, ρωσικής ιδιοκτησίας.

Η πρόεδρος αυτής της Επιτροπής ζήτησε επίσης από το FBI να εξετάσει τις χρηματοδοτήσεις του Parler και τους δεσμούς του με τη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές χάους σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία: Επιβάτες πήδηξαν στο κενό και τραυματίστηκαν έπειτα από λάθος συναγερμό για φωτιά
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, κάποιοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από το δεξιό φτερό, με αποτέλεσμα πέφτοντας στο έδαφος να τραυματιστούν
Πανικός σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe