Κόσμος

Κίνα: Σε 15 μέρες θα φτάσουν στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους!

Άλλες δυο εβδομάδες, τουλάχιστον, υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους μεταλλωρύχους που έχουν παγιδευτεί στις υπόγειες στοές ενός χρυσωρυχείου. Οι εργάτες του ορυχείου στην Κίνα εγκλωβίστηκαν ύστερα από έκρηξη.

Παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στην Κίνα και τις εντατικές εργασίες για το άνοιγμα φρεατίων προκειμένου να προσεγγίσουν τους μεταλλωρύχους, οι διασώστες δεν έχουν μπορέσει να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο για τους απεγκλωβίσουν.

Συνολικά 22 μεταλλωρύχοι που εργάζονταν σε χρυσωρυχείο στην επαρχία Σαντόνγκ, στην ανατολική Κίνα, παγιδεύτηκαν στις στοές του στις 10 Ιανουαρίου έπειτα από έκρηξη που προκάλεσε τον αποκλεισμό των εξόδων και την διακοπή της επικοινωνίας μαζί τους.

Click4more Κίνα: Εγκλωβισμένοι επί 11 ημέρες στο ορυχείο – Μάχη με τον χρόνο για τα σωστικά συνεργεία (pics, vid)

Ένας μεταλλωρύχος έχει ήδη υποκύψει στα τραύματα που είχε υποστεί, ενώ 10 βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος περίπου 580 μέτρων και έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τα σωστικά συνεργεία. Οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει ωστόσο να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους 11 εργάτες που βρίσκονταν στο ορυχείο την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και αγνοείται η τύχη τους.

Οι επιχειρήσεις για το άνοιγμα φρεατίων περιπλέκονται από την γεωλογική δομή του εδάφους, το οποίο συνίσταται από πετρώματα που είναι ιδιαίτερα σκληρά για να σπάσουν σαν τον γρανίτη, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

“Τα εμπόδια είναι πολύ μεγάλα. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 15 ημέρες επιπλέον, μπορεί και περισσότερο για να μπορέσουμε να φτάσουμε στους μεταλλωρύχους”, δήλωσε στο δίκτυο ο Γκονγκ Χαϊτάο, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας επικοινωνιών των τοπικών αρχών.

China mine accident

Χάρη σε ένα μεταλλικό σύρμα που κατέβασαν μέσω διόδου που άνοιξαν, τα σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει να προμηθεύσουν με τρόφιμα, φάρμακα και τηλέφωνα την ομάδα των 10 μεταλλωρύχων που έχει εγκλωβιστεί 580 μέτρα κάτω από το έδαφος. Αυτοί έχουν ως εκ τούτου μπορέσει να ανακτήσουν δυνάμεις.

Για να μπορέσουν να τους βγάλουν, τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν τώρα να διευρύνουν ένα από τα φρεάτια, ενώ ήδη σκάβουν για να ανοίξουν κι άλλα.

Η ομάδα των 10 παγιδευμένων μεταλλωρύχων προσπάθησε να εντοπίσει τους άλλους που αγνοούνται χρησιμοποιώντας λέιζερ και μεγάφωνα, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι διασώστες έχουν κατεβάσει ανιχνευτές παρουσίας και διαλύματα θρεπτικών ουσιών και σε άλλους τομείς του χρυσωρυχείου σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσουν.

Μολονότι η ασφάλεια των ορυχείων έχει βελτιωθεί σαφώς τις τελευταίες δεκαετίες, ατυχήματα συνεχίζουν να συμβαίνουν τακτικά στην Κίνα, όπου οι κανονισμοί δεν εφαρμόζονται μερικές φορές.

Τον Δεκέμβριο 23 εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε ανθρακωρυχείο της Σονγκίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο του Λούβρου: Οι δύο συλληφθέντες τηρούν τον «νόμο της σιωπής» απέναντι στους ανακριτές – Δείγματα DNA οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους
Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά τη θεαματική ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου τηρούν σιγή απόλυτης άρνησης μετά τη σύλληψή τους – οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν χάρη στο DNA τους
Έρευνες γύρω από το παράθυρο του Λούβρου, από το οποίο πέρασαν οι ληστές
Γαλλία: Χωρισμένοι από τη γέννησή τους, δύο αδέλφια ξαναβρέθηκαν 57 χρόνια αργότερα – Ζούσαν στην ίδια πόλη
Μια συγκινητική ιστορία από τη Γαλλία: δύο αδέλφια που αγνοούσαν την ύπαρξη ο ένας του άλλου για σχεδόν έξι δεκαετίες, συναντήθηκαν τελικά – και μάλιστα ζούσαν… στην ίδια γειτονιά
Ο Φρεντερίκ Σέλο, ο οποίος βρήκε τον αδελφό του στη Γαλλία
Πώς μπορούμε να εντοπίζουμε βίντεο και εικόνες που δημιουργήθηκαν με ΑΙ – Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης
Τα social media έχουν κατακλυστεί το τελευταίο διάστημα από υπερρεαλιστικές εικόνες και βίντεο που φαίνονται αληθινά, αλλά στην πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)
REUTERS
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι: Τρυφερές οικογενειακές στιγμές σε χωράφι με κολοκύθες με τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ για το Halloween
«Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργούμε στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα» έγραψε η Μέγκαν συνοδεύοντας το βίντεο που ανέβασε στο Instagram
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι