Πολιτική

Ανατροπή με την απαγόρευση του take away – «Δεν ισχύει σήμερα»

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την απαγόρευση του take away στα μαγαζιά εστίασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (06.02.2021) είχε αναφέρει πως ήδη σταμάτησε το take away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ωστόσο τελικά διευκρινίζεται πως η ααπαγόρευση δεν ισχύει σήμερα, αλλά από αύριο Κυριακή, και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το υπουργείο

Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελλάδα και ΗΠΑ υπέγραψαν κοινή διακήρυξη οικονομικής ασφάλειας με τη «σφραγίδα» Τραμπ – Τι προβλέπει η συμφωνία
Στην Αθήνα «φυτεύτηκε» ο πνευματικός σπόρος που άνοιξε τον δρόμο για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που βιώνουμε σήμερα, τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στο Ζάππειο Μέγαρο
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει ένα πολύ μεγάλο διπλωματικό κεφάλαιο που μας καλεί να αναλάβουμε γενναίες πρωτοβουλίες
Ως επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας εδώ και πολλούς μήνες σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία να χτιστεί μια δομημένη σχέση...
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης