Πολιτική

Βουλή: Άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ».

Οι αλλαγές στην ΑΑΔΕ

Όπως τόνισε ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δεν θα καθορίζεται μόνο από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά θα υπεισέρχονται και τα κριτήρια του ειδικού βάρους του πεδίου ευθύνης, των καθηκόντων στη θέση εργασίας καθώς και του δείκτη αποτελεσματικότητας σε σχέση με τους στόχους. Όπως σημείωσε, ο λόγος της αλλαγής που επιφέρει το νομοσχέδιο σχετίζεται με την απροθυμία μεταξύ των υπαλλήλων να καλύψουν θέσεις με υψηλές ευθύνες και απαιτήσεις, χωρίς το κίνητρο της (υψηλότερης) αμοιβής.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι είναι «υπέρ» καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις στους εργαζόμενους και εξέφρασε την ευχή να ακολουθήσουν αυξήσεις και στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής απέναντι στην πανδημία όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί κ.ά.

Ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης αναρωτήθηκε γιατί να διαφοροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό μισθολογικά η ΑΑΔΕ σε σχέση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης «αλλά όχι με αυθαίρετους ατομικούς στόχους»

Η αγορήτρια του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα είπε ότι το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις για σφιχτούς δημοσιονομικούς στόχους και «ματωμένα πλεονάσματα από την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων».

Ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ είναι δημιούργημα των δανειστών για την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Τέλος, ο αγορητής του ΜέΡΑ25, Κρ. Αρσένης είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια των μνημονίων, σε μια ΑΑΔΕ, που δεν ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά η Βουλή καλείται να ενισχύσει τα προνόμια συγκεκριμένων στελεχών.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο Παρασκευή με την ακρόαση φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 8
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
36
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 14
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 8