Κόσμος

Αλεξέι Ναβάλνι: Σε νέα δίκη ο πολέμιος του Πούτιν – «Ντροπή του Έθνους» και «προδότες»

Στο εδώλιο πάλι ο Αλεξέι Ναβάλνι, κατηγορούμενος αυτή τη φορά για «δυσφήμηση». Πρόσφατα ο πολέμιος του Κρεμλίνου καταδικάστηκε σε περίπου 3 χρόνια φυλάκισης γι’ άλλη κατηγορία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι προσήχθη και πάλι ενώπιον δικαστηρίου για την επανάληψη της δίκης του για δυσφήμηση. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε παρουσία του Ναβάλνι και με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί γύρω από το δικαστικό μέγαρο.

Η υπεράσπιση ζήτησε από την έναρξη της συνεδρίασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου να αποσυρθεί λόγω ανεπάρκειας και ο Αλεξέι Ναβάλνι της φώναξε από το γυάλινο κλουβί του «να πάει να κάνει μαθήματα»!

Click4more: «Πάτησε» Γερμανία η σύζυγος του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ο πολιτικός αντίπαλος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατήγγειλλε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την δικαστή για μεροληψία και υποταγή στην εξουσία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατηγορείται για «δυσφημιστικές και υβριστικές δηλώσεις» κατά βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος συμμετείχε σε βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα που κατέληξε στην ενίσχυση των εξουσιών του Πούτιν.

Ο Ναβάλνι χαρακτήρισε όσους εμφανίσθηκαν σε αυτό το βίντεο «ντροπή του Έθνους» και «προδότες».

Η δίκη ξεκίνησε στις 5 (…) Φεβρουαρίου, με την εξ αποστάσεως κατάθεση του 94χρονου βετεράνου Ιγκνάτ Αρτιομένκο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διχασμένη η Ευρώπη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους: Αντιστέκονται Ιταλία και Γερμανία, ένθερμος υποστηρικτής ο Μακρόν
Το Ισραήλ εξετάζει την προσάρτηση περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αλλά και τη λήψη μέτρων σε βάρος του Παρισιού που αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος και επιμένει σε συμφωνία ειρήνης
Εμανουέλ Μακρόν
«Ικανός χειριστής» πίσω από τα μυστηριώδη drones που έκλεισαν το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης – Με προβλήματα οι πτήσεις στο Όσλο
Από διαφορετικές κατευθύνσεις ήρθαν τα drones που έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας - Η προέλευση τους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή
Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης
Καταδίκη για τη «Μήδεια» της Νέας Ζηλανδίας – Σκότωσε τα παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες
Μια σειρά συμπτώσεων αποκάλυψαν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. με μια μητέρα να έχει αφαιρέσει τη ζωή από τα παιδιά της και να έχει κρύψει τις σορούς τους σε βαλίτσες. 
δίκη
Η Χαμάς εκτέλεσε έξω από νοσοκομείο 3 Παλαιστίνιους, κατηγορώντας τους για συνεργασία με το Ισραήλ – Δείτε βίντεο
Τα μέλη της Χαμάς άφησαν γράμματα πάνω στα πτώματα των Παλαιστίνιων με το μήνυμα «η προδοσία δεν θα μείνει ατιμώρητη» - Στην εκτέλεση συμμετείχαν και μέλη της Ισλαμική Τζιχάντ και των ταξιαρχιών των Μουτζαχεντίν
Χαμάς
54