Κόσμος

Ολλανδία: Χαλάρωση των μέτρων παρά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μια μικρή χαλάρωση στους περιορισμούς για την Covid-19, που θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολείων και των κομμωτηρίων, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι.

Η αμφιλεγόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι RTL, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι επίκειται ένα νέο κύμα μολύνσεων λόγω της εμφάνισης πιο μεταδοτικών παραλλαγών του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 19% την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά τα 29.997. Το RIVM σημείωσε ότι οι επιλογές για τη χαλάρωση του λοκντάουν είναι πολύ περιορισμένες, γιατί με μια πιο χαλαρή πολιτική οι μολύνσεις μπορεί εύκολα να αυξηθούν κατακόρυφα.

Ωστόσο, καθώς οι βουλευτικές εκλογές απέχουν μόλις τρεις εβδομάδες, ασκείται πίεση στον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να επανεκκινήσει τη χώρα. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 45% των Ολλανδών θέλουν να χαλαρώσει το λοκντάουν, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 21%. Χθες, Δευτέρα, εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ απείλησαν ότι θα μηνύσουν την κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν