Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Άντριου Κουόμο: Και τρίτη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Άντριου Κουόμο: Και τρίτη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης
Φωτογραφία Reuters

Ακόμα μία καταγγελία σε βάρος του Άντριου Κουόμο βλέπει το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά γυναίκα να καταγγέλλει πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Το τρίτο θύμα του Άντριου Κουόμο φέρεται να είναι η Άννα Ρους, η οποία αναφέρεται σε περιστατικό που σημειώθηκε σε γαμήλια δεξίωση το 2019. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η 33χρονη Άννα Ρους, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης την άγγιξε στην πλάτη, σε σημείο όπου το σώμα ήταν γυμνό και πως, όταν η ίδια έβγαλε το χέρι του από το σημείο, τότε ο Άντριου Κουόμο την αποκάλεσε “επιθετική”, έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπό της και της ζήτησε να τον φιλήσει.

«Αφαίρεσα το χέρι του με το χέρι μου, που θεώρησα πως ήταν μία ξεκάθαρη ένδειξη του ότι δεν ήθελα να με ακουμπάει. Μετά, είπε: Μπορώ να σε φιλήσω; Ένιωσα άβολα, ένιωσα προσβεβλημένη, ενώ αυτός θα έπρεπε να τα νιώθει όλα αυτά», δήλωσε στους New York Times η 33χρονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε ακόμα δύο που προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα, αλλά και να διαδεχτεί τη χθεσινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας για έρευνα των καταγγελιών μετά από αίτημα του ίδιου του Κουόμο.

Οι προηγούμενες καταγγελίες

Η πρώτη καταγγελία για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ήρθε την περασμένη Τετάρτη και αφορούσε την Λίντσεϊ Μπόιλαν, πρώην οικονομική σύμβουλό του. Η πρώην συνεργάτιδά του τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, όταν εκείνη εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-18. Η 36χρονο, υποψήφια σήμερα για την προεδρία του Μανχάταν, υποστήριξε ότι ο Κουόμο την φίλησε δια της βίας στο στόμα, της πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Ακολούθησε η 25χρονη πρώην σύμβουλός του σε θέματα υγείας, Σαρλότ Μπένετ που είπε στους NYT ότι ο 63χρονος Δημοκρατικός την παρενόχλησε σεξουαλικά την άνοιξη του 2020.

Ο Κουόμο δήλωσε ότι τον… παρεξήγησαν

Ο Άντριου Κουόμο στην αρχή αρνούνταν τις κατηγορίες, αλλά την Κυριακή αναγκάστηκε να εκφράσει τη «λύπη» του, εν μέσω αυξανόμενης κριτικής από το κόμμα του. «Αναγνωρίζω ότι ορισμένα από τα πράγματα που είπα έχουν παρερμηνευτεί ως ανεπιθύμητο φλερτ», υποστήριξε. «Στο βαθμό που κάποιος ένιωθε έτσι, λυπάμαι πραγματικά γι’  ‘αυτό».

Ωστόσο, η Μπένετ σχολίασε ότι ο ίδιος «αρνήθηκε να αναγνωρίσει ή να αναλάβει την ευθύνη για την επιθετική του συμπεριφορά». «Χρειάστηκε 24 ώρες και σημαντικές αντιδράσεις για να επιτρέψει μια πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα. Αυτές δεν είναι οι ενέργειες κάποιου που απλά αισθάνεται παρεξηγημένος. Είναι οι ενέργειες ενός ατόμου που ασκεί τη δύναμή του να αποφύγει τη δικαιοσύνη» πρόσθεσε η ίδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις